BLOG: Informační blog

Poznávací zájezdy do celého světa

Cestování obecně se stalo jedním z největších koníčků celého lidstva a dennodenně si získává nové přívržence. Toto hobby je natolik oblíbené právě díky své jedinečné rozmanitosti, jenž uspokojí i toho nejnáročnějšího turistu. Potrpíte-li si na lenošení na pláži, vydejte se buď za pár korun do subtropického Středozemí a nebo sáhněte hlouběji do kapsy a rozjeďte se do exotických krajin asijského Thajska či Mexika. Pro milovníky sněhu a zimních radovánek jsou k dispozici nekonečné kopce rakouských a italských Alp, dobrodruzi si mohou troufnout na horolezectví v Dolomitech.

V posledních letech se rozmohl trend s názvem poznávací zájezdy, jenž má velice široké pole působnosti. Toužíte-li se seznámit s kulturou evropských metropolí, nezapomeňte na romantickou Paříž, starobylý Řím a gotický Londýn. Eurovíkendy, během kterých navštívíte hlavní historické památky, ochutnáte místní speciality a nakoupíte originální dárečky pro své nejbližší vás vyjdou na příjemné peníze a přitom vás nepřipraví o drahocennou dovolenou. Pokud zrovna nepatříte k fanouškům historie a nejrůznějších architektonických skvostů, nemusíte o poznávací zájezd přijít, pouze si vyberete variantu, která bude atraktivní i pro vás. Ve vámi vybrané metropoli tak budete nakupovat, degustovat, odpočívat v lázních a všelijak utrácet našetřené úspory. K nejtypičtějším cílům tohoto typu ,,výletu“ patří samozřejmě srdce Francie, jenž nadchne snad každého a dojme i toho největšího cynika. Ve městě módy, kde vás ze všech koutů obklopí famózní stavby nynější i staleté tvorby si najdou zalíbení puntičkářští muži i rozmazlené dámy. Pánové jistě ocení místní kuchyni, jenž si zakládá na vytříbených surovinách v doprovodu s nejkvalitnějším vínem. Ženy budou doslova nadšeny z množství luxusních butiků a parfumérií.

Poznávací zájezdy se však netýkají pouze hlavních měst a atraktivních metropolí, navštívit můžete také blízký východ, Asii, Austrálii a v neposlední řadě Afriku. Velké oblibě se již pár let těší USA, mezi nejnavštěvovanější oblasti tak patří San Francisco, Chicago a samozřejmě New York, který lze během pár dní poměrně důkladně prozkoumat. Za zmínku určitě stojí také zájezd do Číny, který je však lepší pojmout jako dovolenou a poznávací misi v jednom, neboť letenky do Asie nepatří k nejlevnějším. Jakmile se rozhodnete pro výpravu zemí odlišné kultury a návyků, neopomeňte očkování a kvalitní cestovní pojištění, jenž by za vás v případě potíží vyřešilo nesčetně situací.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Nezařazené | 17. 4. 2012 v 14.18 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama