BLOG: Informační blog

Kde na Slovensku si užijete hezkou dovolenou i prodloužený víkend?

tatra-mountains-geafe68e57_640

Na Slovensko to máme, co bychom kamenem dohodili. A proto se spousta našinců vydává rok co rok, prozkoumávat místa Slovenska, které ještě nezná. Pokud patříte i vy k milovníkům cestování po slovenských krásách, pojďte se nechat inspirovat, kde se vám bude určitě líbit.

Zajímavý, krásný Vlkolinec

Ještě jste neslyšeli o malebné vesničce Vlkolínec? Jde o podhorskou malebnou osadu, která neodmyslitelně patří k Ružomberku. Je jedním z nejcennějších míst Slovenska. Proč? Najdete tady původní architekturu a strukturu slovenské osady pastýřů, dřevorubců a příslušníků nejchudší vrstvy. Dřevěné roubenky „nasázené“ podél potůčku se tyčí ve svahovém terénu Velké Fatry pod vrchem Sidorovo.

Kolem Vlkolínce najdete ovocné zahrady, terasové políčka, louky s dřevěnými seníky a lesy. Liptovský styl je otisknutý v roubených domečcích. Tento unikát je jedinečný nejen na Slovensku, ale i v rámci celého světa. Proto byl Vlkolínec v roce 1993 zapsán do seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Vzhůru do Tatranské Lomnice

Máte rádi pořádné hory, kde se v zimě určitě octnete uprostřed sněhové peřiny? Tatranská Lomnica je skvělým místem pro turistiku i cyklistiku od jara do podzimu. V zimě je pak skvělá pro všechny lyžaře. Objednat si můžete příjemné ubytování Tatranská Lomnica, kde najdete jak prostorné apartmány pro rodiny s dětmi, partu přátel, tak pro páry, jež si sem jdou odpočinout. Ubytování Wili Tatry najdete pod druhým největším štítem Vysokých Tater, Lomnickým štítem. Ten je dostupný lanovkou začínající jen 500 m od budovy. Stačí jen obléknout nepromokavé pánské nebo hřejivé dámské zimní bundy, kalhoty, teplou obuv, čepici a rukavice, a vyrazit, kde vás srdce volá.

Béžová bunda Wendia

Béžová bunda Wendia, foto: glash.sk

Na Slovensku je stále spousta míst, které možná neznáte. Poznejte právě Vlkolínec, Tatranskou Lomnicu a Lomnický štít. Než k místům dojedete, můžete se zastavit v mnoha dalších zajímavých městech či místech.

 

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 14. 11. 2021 v 10.29 | havlikova

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama