BLOG: Informační blog

Na dovolenou k moři jedině po sezóně

Toužíte celý rok zavítat do zámoří a odpočinout si od každodenního stresu? Prázdniny se kvapem blíží ke konci, ale vy nemusíte zoufat, ba naopak, pokud jste se doposud v sezóně nikam nepodívali, začátkem září je nejvyšší čas zabalit kufry, směnit peníze, popadnout zpáteční letenky a vyrazit vstříc dobrodružství.

 

Vydat se na dovolenou k moři koncem léta je naprosto ideální volbou pro ty, kteří si nepotrpí na tropické teploty a dusno. Další ohromnou výhodou zářijového pobytu je fakt, že zpozorujete značný úbytek turistů, pláže budou zet prázdnotou a vy tak budete mít dlouhé písečné pláže a průzračné moře jen a jen pro sebe. Také v hotelových pokojích a apartmánech bude rázem klid a netypické ticho.

 

V letní sezóně, kdy se s poptávkou zahraničních zájezdů každoročně doslova roztrhne pytel se levných ubytování či akčních nabídek pravděpodobně nedočkáte, za to dovolená mimo sezónu vás může stát velice příjemné peníze a snadno narazíte na laciné letenky letecké společnosti na webu infoletenky.sk. Budete-li pravidelně sledovat internetové stránky, jistě objevíte výhodné last minute zájezdy, díky kterým i do afrického Egypta a Tunisu nebo do asijského Turecka zavítáte až za poloviční ceny. A že vás více láká pobřeží francouzské riviéry, jižní Itálie anebo dokonce Portugalsko? I do těchto populárních evropských zemí seženete letenky a ubytování s neuvěřitelnými slevami.

 

V září se samozřejmě můžete těšit na krásné počasí a teploty příznivé ke koupání a opalování, ale vzhledem ke končící sezóně vás nebudou unavovat nekonečné horké dny. Využijte tohoto faktu a poznejte krajinu vámi vybrané oblasti. Naplánujte si nespočet výletů, díky kterým si rozšíříte obzory a zažijete dobrodružství. Pokud neholdujete pěší turistice ani městské hromadné dopravě, obstarejte si vozidlo, které vám poskytne půjčovna osobních aut na této adrese http://www.citycar.sk/. Budete tak stále pány svého času a můžete se důvěrně seznámit jak s tamní přírodou, tak s městskou architekturou a nevšední kulturou. Nezapomeňte na toulky po památkách ani na ochutnání místní kuchyně, se kterou se u nás jen tak nesetkáte. Francie vám nabídne dary moře, Řecko temperamentní lid a hudbu a Itálie zase jedinečný kulinářský zážitek jako jsou domácí těstoviny a úžasná espresso káva. Nepropadejte panice, že jste prošvihli letní dovolenou, ale zažijte zářijový týden, na který jen tak nezapomenete.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Nezařazené | 27. 8. 2012 v 21.30 | sykorovaverca

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama