BLOG: Informační blog

Dovolená v Chorvatsku opět letí!

I když je jaro teprve v začátcích, než se nadějete jsou tu letní prázdniny a s nimi klasická otázka ,,kam na dovolenou?“. Nechte-li utratit veškeré úspory za all inclusive a drahé letenky a přitom toužíte vašim dětem dopřát dovolenou snů, nemusíte jezdit tak daleko. Chorvatsko se stalo trendem v posledních deseti letech a doslova pohltilo celou Českou republiku, na našem území se snad nenašel vlastenec, jenž by se nepodíval k pobřeží ,,jadranu“ a nezaplnil své fotoaparáty jedinečnými snímky s pohledem na průzračné moře a nekonečně dlouhou promenádu. S postupem času se však cestování stalo koníčkem nejednoho jedince či rodiny, čehož si samozřejmě všimly také cestovní kanceláře a letecké společnosti. Proto se dnes můžete podívat do Afrických destinací či blízkého východu za relativně nízké peníze a na tradiční Chorvatsko se postupně zapomnělo, což je jistě veliká škoda.

 

Proč právě Chorvatsko?

Pravdou je, že se tato sluncem milovaná a překrásnou flórou obdařená země dostala tak trochu do stínu významných řeckých letovisek a proslulých francouzských pláží, avšak je třeba zmínit, že pobřeží Jadranského moře skýtá nesčetně překvapení a pozitiv. Prvním a pravděpodobně tím nejdůležitějším plusem, jenž by vás mohlo zajímat je cena dovolené. Vzhledem k poloze vás cesta osobním automobilem vyjde na slušnou částku a letenky last minute Chorvatsko též stojí za zmínku. Jakmile se dopravíte na vámi vybrané místo, snadno seženete laciný a útulný apartmán s polopenzí či menší kuchyňkou přímo na místě, neboť místní obyvatelé žijí s turismu a zároveň se pyšní přátelskou povahou. Dovolená v Chorvatsku je ideálním typem pro romantickou dvojici, partu přátel či rodinu s dětmi, neboť  hotely se většinou nachází přímo v městech, poblíž pláží se snadným přístupem do moře. V případě, že narazíte na oblázky či kamenité pobřeží, nezapomeňte si přibalit pohodlné boty Crocs, ty vám zajistí ničím nerušené procházky.

Chorvatská městečka a pobřeží dominují spoustou menších obchodů se suvenýry, kde si vyberete doplňky pro domácnost a pozornosti pro vaše blízké. Jakmile si projdete krámky, místní trhy a promenádu, zastavte se v jedné z mnoha restaurací a dopřejte si cenově dostupnou večeři a dobré víno. Závane mořského vzduchu a teplé klima doplní jedinečnou atmosfému. Chcete-li skoncovat s kouřením, v téměř každé restauraci si můžete dát e-cigarety, jenž vám pomohou skoncovat se špatným zlozvykem.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Nezařazené | 17. 4. 2012 v 14.09 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama