BLOG: Informační blog

Víte, jak správně vybrat cestovní pojištění?

Chcete vyrazit do zahraničí a přemýšlíte, jaké pojištění zvolit? Většina lidí se orientuje hlavně podle ceny. Na tom v zásadě není nic špatného, ale u cestovního pojištění si můžeme všímat i dalších parametrů. V článku najdete několik tipů jak a kde sehnat připojištění pro cestování.

Srovnejte si dostupné nabídky

Vždycky, když chcete vybrat něco nejlepšího, potřebujete srovnat dostupné nabídky. Jedině tak si ujasníte konkrétní parametry a zjistíte, co je pro vás nejvýhodnější. Srovnat cestovní pojištění naštěstí není nic složitého, protože za tímto účelem existuje hned několik internetových portálů. Výsledkem jsou přehledně seřazené nabídky, ze kterých už jenom volíte. Jedním z parametrů, který by vás měl zajímat kromě ceny, je i výše pojištění. Jde o horní hranici, do jak velké škody bude částka uhrazena. Takže jen pro případ je vhodné vybrat nabídku s dobrým poměrem ceny a nabízených služeb.

Zkušenost s poskytovatelem pojišťovacích služeb

Oblíbené je například cestovko od Allianz, kdy máte na výběr z různých kombinací a promyšleného balíčku služeb v případě problémů. Na stránkách vyberete pojištění podle cíle a náplně vaší cesty a všechno sjednáte z pohodlí domova. Podobně funguje i cestovní pojištění Generali, kdy už není nutné chodit na pobočku, ale vše je otázkou několika minut vyplňování na internetu. I díky tomu není problém nečekaně vyrazit na last minute zájezd.

Správně vyplňte smlouvu

Pro případnou výplatu pojistného po nešťastné události je velmi důležité mít správně vyplněnou smlouvu. V praxi to znamená, že pokud jedete na hory lyžovat, určitě by to mělo být zaznamenáno ve vašem cestovním pojištění. Jde zde totiž větší riziko úrazu a v případě, kdy nemáte tento faktor zahrnutý ve smlouvě, je výplata pojistného plnění vlivem podobné události velmi složitá.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 25. 1. 2019 v 06.32 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama