BLOG: Informační blog

Krásy letních Krkonoš

Už dávno neplatí, že se do Krkonoš jezdí pouze v zimním období. Tato oblast láká i v teplejším období. Krkonoše lákají turisty svou rozmanitou krajinou a bohatou historií. Nachází se v severovýchodních Čechách v blízkosti Polska.

214918ab-a7e7-4ff9-b363-34d8de7a9269

Zajímavá místa

Místa, která stojí za to vidět, jsou např.: Černý Důl, Dolní Dvůr, Hostinné, Janské Lázně, Mladé Buky, Pec pod Sněžkou, Rokytnice nad Jizerou, Špindlerův Mlýn, Strážné, Trutnov, Vítkovice, Žacléř a celou řadu dalších. Nejznámějším pohořím je hora Sněžka.

Jako první zastávku uděláme ve Špindlerově Mlýně. Nachází se zde nejen sjezdovky a běžecké tratě ale také cyklostezky, jenž se stávají oblíbeným místem pro cyklisty a turisty.  Špindlerův Mlýn leží na soutoku Labe a Dolského potoka. Jedná se o ideální místo pro všechny zimní a letní sporty. Všem, kteří se sem chystají poprvé, doporučuji areál Svatý Petr, kde jsou od května do října v provozu tenisové kurty. Kromě mnoha zajímavých turistických cílů zde naleznete i celou řadu atraktivních sportovních a rekreačních aktivit. Co třeba koloběžky, bobová dráha, rybaření, přemostění přehrady (jedná se o jízdu na laně při zavěšení na kladce v lezeckém úvazku, kdy prosvištíte podél přehradní hráze ve výšce 25 metrů nad zemí), Monkey Park, minigolf, nebo relaxace ve wellness centru?

Wellness

Neodmyslitelnou součástí klidného, příjemného a krásného života je relaxace a odpočinek. I ve Špindlerově Mlýně můžete navštívit wellness centra, kde vám zharmonizují vaše tělo. Odpočiňte si v nejrůznějších saunách, ponořte se do vyhřáté vířivky nebo si vyberte z řady kosmetických koupelí. Chcete-li příjemnou masáž, wellness centrum v Harmony Chlub Hotelu je to pravé. Luxusní prostory čtyřhvězdičkového hotelu vás okouzlí.

Ubytování

Podívejte se na Krkonoše ubytování, kde si bezesporu vyberete ubytování přesně podle vašich představ. Hotely, bungalovy, apartmány, roubenky, chaty či chalupy. Je z čeho vybírat. Co třeba Liberecká bouda, romantický horský hotel s wellness, vnitřním bazénem, vířivkou, saunou a masážemi? Tento hotel je vhodný nejen pro páry, ale také pro rodiny s dětmi, školní výlety, školy v přírodě, teambuildingy apod.

Krkonoše jsou krásným místem nejen k ježdění na kole a pro pěší turistiku. Ideální lokalita pro sbírání hříbků a borůvek, čerstvý svěží vzduch a naprostá idylka.

Skvělá dovolená a naprosto perfektní pro výlety s dětmi je např. Zoologická zahrada a Safari ve Dvoře Králové. Pokud jste zatoužili spíše po klidné dovolané a odpočinku, doporučuji Lázně Bělohrad. Uvidíte, že si dovolenou či prázdniny perfektně užijete.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 24. 6. 2019 v 22.33 | egomelska

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama