BLOG: Informační blog

Jak vybrat vhodnou leteckou společnost? Dívejte se na recenze

Rozhodnout se, jakou leteckou společnost vybrat je poměrně složitá záležitost. Záleží na celé řadě kritérií. V první řadě však stojí bezpečnost. Jistě mi dáte za pravdu, že s leteckou společností, která je uvedena na černé listině, raději nikam nepoletíte, i kdyby byla cenově nejpřijatelnější.

Bezpečnost

Vybrat vhodnou leteckou společnost není jednoduché. Kritérií na výběr společnosti je hned celá řada. Jak již bylo v úvodu zmíněno, mezi nejhlavnější patří bezpečnost. Všichni si přece přejeme letět co nejspolehlivěji a hlavně do vámi vybrané destinace vůbec doletět. I když se říká, že je letecká doprava jedna z nejbezpečnějších, samozřejmě že existují i společnosti, které nepatří mezi ty nej. Záleží nejen na kvalitě údržby letadel, dodržování předpisů, ale také na kvalitě výběru a výcviku pilota, tradice letecké společnosti apod.
Je dobré nahlédnout do tzv. black listu společností, který mají zákaz letů nad EU nebo USA. Vše vyhází ze statistik nehod a provozní historie bezpečnosti leteckých společností.

Cena

Další důležitou roli hrají finance. Zajistit si přijatelnou cenu není zas tak jednoduché. Dobré je lety mezi sebou porovnávat (taxu, poplatky). V takovém případě vám pomůžou cestovní agentury nebo internetové portály.
Pokud si plánujete dovolenou v letních měsících, doporučuji koupit letenku už teď. Platí zde pravidlo „Čím dříve, tím lépe.“. Letenky je dobré kupovat s předstihem, s větší pružností v termínech vašich letů, pokud vám to destinace dovolí, zvolte raději menší letiště.

Pohodlí

Pojem pohodlí a komfort neznamená pouze kvalitu sedadel v letadle, i když při dlouhém letu je tento fakt k nezaplacení. Mějte na paměti, že cesta vám začíná odjezdem na letiště a kočí teprve cestou z koncového letiště do vašeho cíle.
Myslete na to, kolik vás během cesty čeká přestupů. Vyslat do USA starší babičku, která neumí anglicky a ještě s několika přestupy, je opravdu špatné. Mohlo by se stát, že se ztratí, anebo v horším případě ani nedoletí. K přestupu potřebujete mít časovou rezervu. Pokud je naopak přestup nutný a to i s několika hodinovou časovou rezervou, informujte se předem, jak je letiště vybavené (toalety, klimatizace, místo k sezení či spánku, připojení počítače k internetu, sprcha). Pokud jste nějakou takovou cestu absolvovali, víte, do čeho jdete.

SmartWings

V roce 2001 byla založena letecká společnost SmartWings, která lítá do několika desítek destinací po celé Evropě i mimo ni. Tento nízkonákladový dopravce se snaží nabízet lety za nejnižší ceny s maximální bezpečností a komfortem. Letecká flotila se skládá např. z Boeingu 737 a Cessny 680.

Ryanair

Mezi další spolehlivou a oblíbenou nízkonákladovou leteckou společností řadíme irskou společnost Ryanair, která nabízí lety za nejnižší možné ceny. Léta do 200 evropských destinací a každoročně sveze více než 100 milionů cestujících. Letouny poznáte podle typické žluto-modré barvy.

Pokud chcete bezpečně létat a zároveň ušetřit, vyberte si SmartWings nebo Ryanair.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 22. 1. 2019 v 00.31 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama