BLOG: Informační blog

Co si zabalit na cesty?

Léto je v plném proudu a s ním i čas dovolených, s nimiž souvisí kratší či delší cestování. Nač mimo módních kousků v kufru určitě nezapomenout?

Na dovolenou si mimo pasu či občanského průkazu balíme i šik oblečení pro různé příležitosti. To by mělo odpovídat typu a charakteru dovolené, když na poznávacím zájezdu společenské šaty asi neuplatníte, a naopak jen sportovní ohoz a plavky jsou na pobytové dovolené u moře asi málo. Tady unosíte i něco letně elegantního. Patří k tomu i vhodná obuv a ochrana očí slunečními brýlemi.

Pěstěte se správně

Mimo zavazadel s oblečením nezapomeňte také na vhodnou kosmetiku, kterou rovněž volte dle typu dovolené a také dle destinace, kde ji budete trávit. Trošku jiné preference při nákupu produktů k péči o pleť budete mít, jestliže vyrážíte někam na hory či do přírody v Česku, a jiné, pokud plánujete pobytovou dovolenou u moře na Africkém kontinentu. V prvním případě je důležitá hydratace a ochrana proti hmyzu, v druhém hlavně ochrana proti slunci a po opalování.

cestovní pojištění

Lékárnička je nezbytností

I když třeba nejedete autem, ale letíte, či cestujete vlakem, základní léky na horečku, bolest, nebo k ošetření ranek či spálenin jsou dnes již samozřejmostí a nezbytností. Mimoto vždy mějte u sebe léky, které běžně užíváte sebou i na cestách. Tak se vaše dovolená nezmění z vysněné na hororovou s nějakým náhlým onemocněním.

Bez cestovního pojištění ani ránu

A když už hovoříme o nemocech, mimo zavazadel, kosmetiky a léků, je ideální mít sjednáno cestovní pojištění. To vám pokryje léčebné výlohy v případě nemoci či úrazu, a s tím spojený pobyt v nemocnici. A když si do něj vkomponujete i některá připojištění (zavazadel, storna zájezdu, odpovědnosti za škody způsobené třetí osobě) máte klid a podchyceno vše na celou dobu dovolené.

moře

Dostatek financí

Ke správnému outfitu, kosmetiky, léků a sjednanému cestovnímu pojištění nezapomeňte na dostatečnou finanční rezervu na celou dovolenou, a to především v měně státu, kam vyrážíte. Také si zjistěte, jakými platebními kartami lze v zemi platit. U Visa karet je to ještě stále v mnoha zemích omezeno, ale Master Card uplatníte téměř všude. Ovšem ne všechny markety v zahraničí platební karty preferují, a i s tím je nutno počítat a mít sebou proto dostatek hotovosti.

Od věci není „přibalit si“ dobrou náladu, pohodu a úsměv. Bez nich by dovolená za moc nestála.

 

Zdroj foto: Yespojisteni.cz

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 20. 7. 2018 v 15.00 | jelinkova

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama