BLOG: Stopem kolem světa a zase zpátky

Den osmý – China town

Při předešlé návštěvě muzea nám bylo sděleno, že v případě, když přijdeme v pátek v 9:30, dostaneme vstupenku za half-price(což bylo podezřelé, protože muzeum otevírá až v 10). Využili jsme tudíž Lubošovy nabídky a svezli se s ním po cestě do práce. V muzeu nám však řekli, že tato akce platí až od 16:30. Tak dlouho se nám  ovšem čekat nechtělo. Vyrazili jsme tedy na průzkum místního China townu.

China town je mou nejoblíbenější částí Toronta. Nepotkáte tu tolik moderních aut(zcela běžně všude jezdí Ford mustang kabrio) a nemají ani trapné spoilery na kapotě. Domy jsou tu většinou . Všude je spousta obchůdku s ingrediencemi, které jsem neviděl ani v televizi.  Číňané jsou usměvaví a s chutí nám vysvětlovali co se na co používá. Konečně se nám podařilo zakoupit dýmku, takže značné množství konopí, získané při stopování, začalo pomalu mizet. Míjíme obchod, kde se prodávají “vílí pyžama”(pyžama, jako vystřižená z petera pana) a zaujal nás krámek s africkými bubny. Uvnitř seděl usměvavý černoch jménem Seiku. Jakmile nám uvěřil, že jsme skutečně stopaři z česka, hned každému hodil jedno bongo a prohlásil, že si s ním musíme zabubnovat. Povídal nám o svých výpravách po evropském kontinentu. Dříve prý také stopoval. Hráli jsme společně asi hodinu a půl a byl to jeden z nejsilnějších zážitků z Toronta vůbec(so far).

Minulý den jsem byl pozván místními CSery na oběd do Buddhas vegetarian. Rozloučili jsme se s přátelským afroameričanem a přesunuli se tedy do restaurace. Personál mluvil anglicky pouze sporadicky. Porce byly obrovské a z jednoho talíře se bez problému najedli dvě osoby. Každý z nás za tuhle hostinu zaplatil 7.5 dolaru(je to jeden z nejlevnějších podniků ve městě). Místní CSeři jsou spíše “bunch of friends” než mezinárodní komunitou, nicméně stále každý pochází odjinud a jsou otevření novým věcem. Sedli jsme na street car a jeli zpátky do Beaches.

Večer byl první koncert ze série Beaches jazz festival. Festival se koná každý rok a postupně se přesouvá z Woodbine parku do ulic, kde také vrcholí. Lidé tancovali. Jen škoda, že se pokazilo počasí a my odešli před koncem.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: USA, Kanada 2009 | 20. 7. 2009 v 17.09 | d4rth

1 komentář

Proveden update – doplnění interpunkce a odstranění či nahrazení pár detailů, které se mi stylisticky moc nezdály

Přidat komentář

Pro přídání komentáře musíte být příhlášeni.

Pokud máte nějaké dotazy či připomínky nebo třeba chcete jen zajít na pivko tak klidně napište;)

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama