BLOG: Informační blog

X tipů na cestování s drahými šperky

Pod pojmem šperk si každý představí něco naprosto jiného. Pro někoho je šperkem obyčejná bižuterie, která dodá šmrnc obyčejnému outfitu, pro jiného jsou to luxusní hodinky, a kdybychom šli do extrému, může být dokonalým šperkem také automobil za desítky milionů korun. Šperky, jakožto takové, se na světě vyskytují prakticky od nepaměti. Lidé měli vždy touhu se zvelebovat, proto zpočátku nosili ručně vyrobené amulety, později kovy a posléze třpytivé koruny a náhrdelníky s drahými kameny. A dnes tomu není jinak. Neexistuje žena, kterou by nepotěšily drobné stříbrné šperky a koneckonců, čím dál více si na šperky a klenoty potrpí i mužská část populace.

Šperky jsou nejenom neuvěřitelným lákadlem pro oko, ale také skvělým módním doplňkem, a to prakticky na jakoukoliv událost. Něco jemného a drobného můžete nosit v běžné dny, na společenské události a plesy se naopak hodí výraznější klenoty, které bývají také o poznání dražší. Obzvláště na ty musíte být během celého večera opatrní a dvojnásob v případě, jsou-li šperky vypůjčené. Rozhodli jste se zazářit na významné akci, na které vám nesmí chybět luxusní diamantové šperky, avšak stojí před vámi otázka, jak sebe i drahý náklad na honosnou událost dopravíte? Pak se nechte inspirovat praktickými tipy, jak se šperky cestovat.

Umíte skladovat šperky na cestách?, autor: eppi

Umíte skladovat šperky na cestách?, autor: Eppi.cz

Ke šperkům se chovejte šetrně

Pokud vlastníte onu klasickou šperkovnici, která je přesycena levnějšími bižuterními kousky, pak jste možná zvyklí vše skladovat takto pohromadě. Luxusní šperky však vyžadují speciální zacházení, proto na hromadné ,,úložiště“ okamžitě zapomeňte. Šperky by měly být v izolaci, proto je umístěte jednotlivě do tenkých plastových sáčků s praktickým zipem, které následně umístěte do pevnějšího pouzdra nebo prázdné kosmetické taštičky, která pro tentokrát dobře poslouží i jako úschovna šperků.

Pozor na změny prostředí

Každý jistě zažil situaci, kdy mu zčernal nebo jakkoliv jinak změnil barvu stříbrný prstýnek nebo bižuterie. Bohužel, ne všechny luxusní šperky jsou vyrobeny ze zlata, proto dbejte na to, aby byly stále v suchu a v prostředí, ve kterém by nepodléhaly zkáze. Vlhko kovům rozhodně nesvědčí, proto mějte zásnubní prsten s briliantem či smaragdový náhrdelník stále v suchu. A jak toho docílit? Obstarejte si například speciální sáčky, ze kterých lze vysát veškerý vzduch. Než tak učiníte, zabalte jednotlivé klenoty do ubrousků nebo hedvábných šátků a následně je vložte do sáčku a odsajte vzduch. Takto skladované šperky budou v naprostém bezpečí.

Obstarejte si speciální tašku na šperky

Tím nejlepším řešením, jak převážet kvalitní a drahé šperky, je obstarání speciální tašky, která je pro klenoty přímo určena. Obvykle obsahuje několik praktických přihrádek, které šperky uskladní. Taška je ve tvaru plátna s kapsami, které po naplnění srolujete a vložíte do cestovní tašky nebo kufru. Chcete-li mít naprostou jistotu, že se šperky nezničí a zároveň nebudou odcizeny, obstarejte si ještě cestovní trezor.

Skladujte šperky ve speciální tašce, autor: sperky-a-diamanty

Skladujte šperky ve speciální tašce, autor: Sperky-A-Diamanty.sk

 

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 28. 4. 2015 v 23.21 | sykorovaverca

1 komentář

Já teď ujíždím na hodinkách preciosa. Byla jsem s nima dokonce i na dovolené a všechno naprosto v pořádku. Nejvíce jsem teda měla obavy z toho, že se mi pod nimi bude potit ruka a že tak dostanu nějakou vyrážku, ale všechno bylo nakonec bez problémů.

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama