BLOG: Informační blog

Poznejte krásy slovenských měst na západě Slovenska

bratislava-gf16a45a17_640

Rádi cestujete nejen po naší zemi, ale i po Slovensku, jehož obyvatele považujete za naše nejmilejší krajany? Tak to se určitě rádi vydáte do měst, které nám nejsou až tak daleko, protože leží jen kousek za hranicemi s naší zemí. Najdete tady krásné historické památky, využít můžete wellness pobyty, ale také poznat zákoutí pro zamilované nebo ty, jež chtějí spočinout v zeleni.

Trenčín a jeho majestátný hrad

Trenčiansky hrad je krásný nejen zvenčí, ale i uvnitř. Neobejdete se tady bez kožené peněženky plné peněz. Respektive mincí. K hradu se váže krásná pověst o Omarovi, Fatimě a Studni lásky. Omar chtěl Fatimu osvobodit ze zajetí Štefana Zápolského právě na Trenčianskom hradě. Za osvobození Omar slíbil vykopat na hradě studnu, aby byl nedobytný. Jak vše dopadlo, vám řekne průvodce během kratší či dlouhé prohlídky. Než dojdete nahoru, budete muset vyšlapat spoustu schodů. Odměnou je ale krásný hrad, a za odměnu pak můžete navštívit tamní restauraci, kde si dáte třeba pověstné bryndzové halušky nebo polévku kyselici.

Přesuňte se do Púchova

Pokud budete na Slovensku např. na prodloužený víkend, kousek od Trenčína můžete navštívit i krásné lázeňské město Trenčianské Teplice. Nachází se od Trenčína asi 13 km. Je tady spousta míst k procházkám, malých obchůdků, kde si můžete koupit něco na památku.

Krásné město je i Púchov. Jde o větší město, které je plné kulturních i historických památek. Co třeba podívat se na Župný dom na Nábreží slobody? Anebo Kostol evanjelickej církvi na Moravské ulici? Také můžete najít luxusní i romantické ubytování v Púchově.

Praktická kožená taška na rameno

Praktická kožená taška na rameno

Navštivte i Ilavu, Dubnicu nad Váhom, naplňte praktické tašky přes ramena alespoň malou svačinkou, napište si itinerář, ať vám nic důležitého neuteče a vydejte se za krásami Slovenska. Ať už pojdete v létě, na podzim nebo v zimě, čeká vás krásný výlet.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 14. 11. 2021 v 10.26 | havlikova

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama