BLOG: Medvídek na cestách

Nízkonákladová cesta do Maroka se začíná komplikovat

afrika

Před měsícem jsem sepsal článek o tom, jak jsem se rozhodl vydat do Maroka přes půl Evropy. Trasa Praha > Londýn > Maroko > Marseille > Řím > Praha za 3600Kč začíná mít první problémy.

Letenky, které jsem koupil před měsícem, mě uklidňovaly, že vše je zařízeno. Jenže dnes večer mi přistál do emailové schránky vzkaz od společnosti Ryanair, že byli nuceni zrušit lety z Maroka do Francie a Německa kvůli průtahům ratifikace dohody o vzdušném prostoru mezi Evropskou unií a Marokem.

Co teď? Letenku do Marseille můžu vyměnit za jiný let nebo zažádat o vrácení peněz. Letenka z Marseille do Říma propadne. Přemýšlím ale jak vše co nejlépe vůbec vyřešit. Zatím nejlogičtějším řešením vypadá let 18.1.2007 z Maroka (Fez) do Londýna a druhý den z Londýna do Říma. Letenka do Říma přijde na cca 650Kč (s poplatky). Letenka z Maroka do Londýna bude jako náhrada za zrušený let a doplatek bude jen 400Kč.

Tak jako tak mi celá cesta z původních 3600Kč za všechny letenky naroste o cca 1000Kč. Cestu jsem už od začátku bral spíš jako recesi a zkoušku toho, jak moc se dá kombinovat přeprava nízkonákladovými aerolinkami. To že můj původní harmonogram musím změnit mě tolik netrápí. Samozřejmě 1000Kč zamrzí, ale co… Na druhou stranu jsem rád, že jsem ještě neměl zamluvený hotel v Marseille se zaplacenou zálohou :)

Jak celá cesta dopadne zjistím už za dva měsíce. Kdo ví jaké změny mě ještě potkají :)

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Maroko přes půl Evropy | 16. 11. 2006 v 21.35 | medvidek

3 komentářů

Ako tak citam, nie som jedina koho vcera z Ryanairu mierne vytocili. Respektive nepotesili moju matku pre ktoru som letenku do Maroka rezervovala. Januarovy let do Fezu ma naplanovany cez Londyn, no cesta spat sa jej touto spravou skomplikovala, kedze som v snahe o jednoduchsi i lacnejsi navrat(z Lutonu sa do BA nelieta a cesta autobusom na letisko Stansted stoji 9,90 GBP) zvolila spiatocny let cez Frankfurt.
Skoro ma vcera vecer vystrelo, ked som si precitala predmet e-mailovej spravy od Ryanairu – Flights to & from Morocco Cancelled, nakolko ja do Fezu letim v stredu…Nastastie pre mna, som sa zo spravy dozvedela, ze cez Londyn sa lety nerusia…
Esteze Velka Britania nie je clenom EU :)
A tak teraz stojim pred dilemou ako to vyriesit, aby sa povodny, naplanovany harmonogram mojej matke nenarusil (bohuzial letenka z Frankfurtu do BA s najvacsou pravdepodobnostou prepadne). Asi zvolim let z Fezu do Lutonu (vychadza to i na ten isty den ako mal byt let do Frankfutu a s minimalnym financnym rozdielom)a z Lutonu do Budapesti s easyjetom.

Prodej svuj pribeh do Lonely planet a treba na tom jeste vydelas…

ad limojoe) na prodeji příběhu Lonely planet lze něco vydělat? Povídej, jsem jedno velké ucho :)

Přidat komentář

Zážitky z cest po Indii, Nepálu a jiných místech světa.

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama