BLOG: Medvídek na cestách

Nízkonákladově letecky do Maroka za 3600Kč?

Nízkonákladové letecké společnosti jsou fenomén posledních několika let. Často za několik stokorun Vás letecky dopraví do jiné země a cestování se tak stalo opět snadnější. Rozhodl jsem se tyto společnosti trošku prověřit a v lednu odlétám do Maroka. Moje cesta bude ale poněkud pestřejší: Praha > Londýn > Maroko > Marseille > Řím > Praha. Čtyři země, pět letů a to vše za 3600Kč včetně letištních poplatků.

Komukoli jsem vyprávěl o této trase a přidal jsem informaci o ceně, nikdo mi nevěřil, že je to možné. A co když doplním, že kdybych si letenky koupil o tři dny dříve, zaplatil bych pouhé 2900Kč? Že to opravdu není možné? Počítejte se mnou:

Praha > Londýn (9.1.2007; ThomsonFly) 950Kč
Londýn > Marrakech (10.1.2007; ThomsonFly) 950Kč
Fes Saiss (Maroko) > Marseille (16.1.2007; RyanAir) 400Kč
Marseille > Řím (18.1.2007; RyanAir) 400Kč
Řím > Praha (21.1.2007; SmartWings) 900Kč

Uvedené ceny jsou včetně letištních poplatků (platné v den, kdy jsem je zakoupil) a pro zajimavost, lety se společností RyanAir jsou v podstatě jen letištní poplatky. Obě samotné letenky stály totiž 0.01 EUR.

Tip: Využijte naší nabídky levných letenek za výhodné ceny.

Letenky jsem kupoval na začátku října, to znamená tři měsíce před odletem. Dnes se cena těchto letenek pohybuje někde nad 5000Kč. Ale ani to není marná cena.

Vždy jsem zastával názor, že pobyt v cizí zemi kratší než tři týdny nemá příliš smysl, ale tuhle krátkou a v podstatě akčně rychlou dovolenou beru jako výzvu. Schvalně, kolik z mých letů bude zrušeno? Dostanu se opravdu bez problémů zpět až do Prahy? :) Uvidíme. Za ty peníze je to v podstatě zadarmo. Nejdražší na celé akci tak vlastně nebudou letenky, ale ubytování.

O tom, jak a kde získat co nejlevnější letenky za tyto směšné ceny, jak fungují nízkonákladové letecké společnosti, jaké jsou možnosti, výhody a nevýhody takového létání zkusím popsat příště.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Maroko přes půl Evropy, Zprávičky | 21. 10. 2006 v 23.00 | medvidek

6 komentářů

Docela by mne zajimalo, jak budes resit zruseni letu. To se ti muze celkem i prodrazit ne?

Muze ;) Teoreticky by mi meli nabidnout jiny let, s ohledem na fakt, ze jsem jim letenky zaplatil. Ale to samozrejme muze nabourat navazujici lety z dalsich statu. Bude to legrace a jakmile uz budu zpet v Evrope, tak to snad bude v pohode. Horsi by bylo zustat v Maroku ;)

No ja akorat zacinam zbierat informacie o Maroku. Pozeram ze ryanair momentalne su aj ponuky ako Londyn – Marakesh 19.99GBP+letiskove tam, naspat podobne. To je smiesne, exotika za taku cenu….ved tusim v Londyne len z letiska do centra mesta linka-spiatocny listok-je 19GBP..to na porovnanie :)

Ja som si v auguste rezervovala cez Ryanair novembrovy let do Fesu a vsetko ma to vyslo do 4.500 Sk. Moja trasa je z BA cez Londyn do Fesu a spat. Smiesne je, ze najdrahsi je londynsky presun medzi letiskami Stansted a Luton – cca. 10 GBP/jedna trasa autobusom. Urcite je lacnejsie letiet cez Frankfurt (kde usetrite na letiskovych poplatkoch}. Bohuzial, v tom case uz boli ceny leteniek cez Frankfurt vyssie.
Na prelome januara a februara planuje ist do Fesu moja matka a ta si zvolila lacnejsi odlet z Budapesti s easyjetom priamo do Lutonu a navrat s Ryanairom cez Frankfurt do BA.

Téééeda tak levný, No to je boRdel !! ja, das ist skandaaal.
Hele, zejtRa na to kouknu, třeba se přidám. To bude fofR, tak ahoj

Na první pohled to vypadá dost šíleně, ale zase se člověk hodně podívá :) Jde jen o to kde budeš mít kolik času do dalšího letu. Aby jsi v tom Maroku netrávil je n tři hodiny na letišti.

Přidat komentář

Zážitky z cest po Indii, Nepálu a jiných místech světa.

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama