BLOG: USA Crusade 2008

5. den: Monument Valley

usa

Máme za sebou pátý den, který se nesl ve znamení cestování. Navštívili jsme Antelope Canyon na území indiánské rezervace kmene Navajo a pokračovali do blízkosti legendárního Monument Valley.

Po ranním probuzení v krásném hotelu poblíž Grand Canyonu a vydatné snídani jsme se vydali nejprve znovu podívat na samotný kaňon a následně vyrazili za dalšími cíly naší cesty. Těmi se pro tento den stalo území indiánského kmene Navajo, na němž se nachází unikátní Antelope Canyon, a následně pak legendární Monument Valley v Utahu.

Antelope Canyon je neuvěřitelně vypadající místo, které bylo vytvořeno především díky erozi způsobené občasnými povodněmi (ty zde mimochodem bývají doteď a v roce 1997 si dokonce vyžádaly několik obětí na životech u právě přítomných turistů).

Celý kaňon se nachází pod úrovní povrchu a navíc je velice úzký. Vstup je tedy velmi dobře maskován a z horní části pouště je jen těžko k rozeznání. Po vstupu už se orientujete dobře, jen je občas problém se v úzkých uličkách vyhnout jiným turistům či se proplazit přes všechna klesání. Výsledek ale stojí za to. I za těch $26 USD, které od vás indiáni vyberou (asi potřebují peníze na ohnivou vodu).

Prohlídka Antelope Canyonu nám zabrala zhruba půl hodiny a poté jsme vyrazili dál. Naším cílem se stalo legendární místo jihozápadu – Monument Valley.

Dorazili jsme k němu až v pozdějších odpoledních hodinách – přeci jenom, leží až v Utahu a museli jsme proto přejet poměrně daleko. Potkali jsme v jeho okolí řadu zajímavých lidí a samozřejmě udělali spoustu fotek. Žádná oficiální vyhlídková trasa zde není, kolem skal se pouze projíždí a tak jsme si vše prohlíželi a fotili vesměs ze silnice. Výsledek stál ale rozhodně za to…

 

Následovala už jen dlouhá cesta zpět do Arizony do našeho nového domova pro následující noc. Přijeli jsme po desáté hodině a ubytovali se v malebném hotýlku na Route 66. O tom ale více až příště…

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: USA 2008 | 22. 5. 2008 v 06.48 | martin

Přidat komentář

O cestování po světě – a možná i mimo něj…

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama