BLOG: USA Crusade 2008

17. den: Chicago

usa

První ze dvou dnů v Chicagu začal sice nepříjemnou cestou, ale skončil příjemnou procházkou po městě.

Cesta ze San Francisca do Chicaga nebyla vůbec snadná. První let, kterým jsme se dostali na přestup v Houstonu v Texasu, odlétal ze San Francisca v půl jedné ráno a připravil nás tak o možnost klidného spaní. V letadle bylo celkem rušno, takže pořádně vyspat se nedalo.

Přistáli jsme ve stanovený čas v Houstonu a za hodinu a půl měli pokračovat dalším letem do Chicaga. To by ale bylo asi příliš snadné, řekli si v Continental Airlines. Po nástupu do dalšího letadla se totiž zjistilo, že letadlo je v dezolátním stavu a kromě jiného z něj ještě vytéká olej.

Po více než hodině, kdy se mechanici snažili závady odstranit, bylo rozhodnuto, že takhle to nepůjde a je nezbytné využít jiného letadla. Na to jsme ve vestibulu letištní haly čekali další zhruba hodinu a půl.

Nevadí. Konečně jsme vyletěli, cestou nabrali trochu síly a už se těšili do Chicaga. Když jsme do něj po dvou hodinách letu dorazili a přebrali si kufry, vydali jsme se hledat autobus, což – jak se ukázalo – není vůbec snadné. Celý dopravní systém kolem místního letiště je totiž velice špatně značený a nepřehledný.

Nakonec se nám podařilo usednout do vlaku CTA, což je taková místní obdoba metra. Bez větších problémů jsme dojeli až k našemu hostelu, v němž jsme ubytováni. Ubytování v Chicagu byl ostatně celkem velký problém, protože několik měsíců dopředu, když jsme cestu plánovali, byly už veškeré rozumné hotely obsazené a skončili jsme tak v hostelu se společnou sprchou a záchody pro celé patro. Naštěstí je tady čisto a uklizeno a na patře s námi bydlí jen několik studentů.

V podvečerních hodinách jsme vyrazili na setkání se dvěma kamarády českého původu, kteří zde žijí a pracují. Ukázali nám svoje kanceláře přímo v sídle finanční burzy CBOT a provedli nás po městě, kde nám ukázali snad všechny zajímavé objekty. Dostali jsme také od jejich nadřízeného, viceprezidenta jedné z nejvýznamnějších makléřských společností v Chicagu, jako dárek dva lístky na zápas chicagských CUBS proti coloradským Rockies. V neděli nás tedy čeká baseball.

Sobotní den v Chicagu jsme si tedy pěkně užili a musím říct, že nás celé město velmi mile překvapilo svou atmosférou a kromě jiného i dosud zcela jednoznačně nejvyšší koncentrací pohledných slečen ze všech měst na naší cestě. Pohled na noční Chicago z břehu ohromného Michiganského jezera byl také úžasný.

 

     

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: USA 2008 | 3. 6. 2008 v 00.18 | martin

Přidat komentář

O cestování po světě – a možná i mimo něj…

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama