BLOG: USA Crusade 2008

12. den: Východní pláže

usa

Druhou polovinu naší cesty po USA jsme započali návštěvou některých překrásných pláží na východním okraji havajského ostrova O´ahu.

Po ranním probuzení a i tentokrát naprosto vynikající a mimořádně pestré snídani jsme se vypravili půjčit auto, které jsme si s jednodenním předstihem objednali přes Internet. Podařilo se nám dokonce v půjčovně Enterprise, která je o poznání vstřícnější a milejší než přihlouplý Budget, vyžádat “upgrade” na výrazně lepší vozidlo za pouhých $5 USD na den navíc.

Dostali jsme tedy Forda Mustanga v černé barvě a s automatickou převodovkou a vyrazili na objížďku východní části ostrova. Nejprve jsme navštívili jednu z malých pláží s krásně teplou vodou, velkými vlnami (kterých také náležitě využívaly davy přítomných surfařů) a poměrně strmým sklonem.

Po hodince čvachtání se ve vodě jsme pokračovali dál, k národnímu parku Nuuanu Pali, odkud je krásný rozhled po jižní straně ostrova. Ještě lepší výhled pak byl – ovšem ne na ostrov, ale na oceán – z majáku, na který jsme se v potu krve samozřejmě také doškrábali.

Zbytek dne jsme se rozhodli relaxovat a vyrazili jsme tedy na další z pláží. Byla oproti té první mnohem kontrastnější – voda sice zůstála i nadále teplá, ale vlny tady byly velice mírné, téměř žádné (stojatá voda to ale rozhodně nebyla). Vstup do moře také rozhodně nebyl nijak příkrý – nebyl problém ujít snad kilometr s vodou maximálně tak po hrudník v nejhlubších částech.

Celá tato pláž působila velice příjemným a klidným dojmem – možná i proto, že není mezi lidmi příliš známá a je poněkud zastrčená. Celkový dojem z ní byl pro mne naprosto fantastický a z přiložených snímků můžete sami vidět, že vypadala přesně jako fotky v katalozích cestovek.

Po příjemném koupání, během něhož se mi podařilo trošku se připálit, nehledě na důkladnou vrstvu opalovacího krému s UV faktorem 30, jsme se rozhodli zvolna přesunout na populární Sunset Beach. Cestou jsme ještě navštívili několik zajímavých míst a přírodních útvarů, kam rybáři často vyráží za úlovkem.

Na Sunset Beach jsme dorazili někdy před pátou hodinou odpolední a jakožto čerstvě usušení a značně znavení jsme už na další namáčení se rezignovali. Udělali jsme alespoň několik fotek, které ale zdaleka nezachycují celkovou úžasnou atmosféru této překrásné pláže.

Tím byl náš denní plán vyčerpán a vyrazili jsme zpět k hotelu. Zítra nás čeká druhá strana ostrova, tedy západní a severní břehy. Určitě to bude stát za to…

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: USA 2008 | 27. 5. 2008 v 06.56 | martin

Přidat komentář

O cestování po světě – a možná i mimo něj…

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama