BLOG: Medvídek na cestách

Indie – Nepál 2003: Cesta z Phakdingu do Lukly

nepal

(17. den; 06.03.2003, středa) Rychlé probuzení v Phakdingu a opět jsme s batohy na cestě zpět k letišti v Lukle. Hodinky ukazovaly něco po desáté a my se pomalu loučili s Himalájemi. Poslední den mezi osmitisícovkami. Zítra ráno odlétáme do Kathmandu.

>> PROHLÉDNĚTE SI SOUVISEJÍCÍ FOTOGALERII ZE 17. DNE <<

Z Phakgindu do Lukly nás čekal krátký, ikdyž stoupavý úsek cesty. Za 3,5 hodiny jsme už s úsměvem ve tváři stáli v Lukle před Himalaya Lodge, kde jsme si před šesti dny uložili velké batohy s nepotřebnými věcmi. Ubytovali jsme se na jednu noc do odletu letadla za 50,- NRs (20Kč).

Sluníčko příjemně svítilo a tak jsem se šel na chvíli ven natáhnout a užívat si hřejivých paprsků. Mraky na sebe nenechaly dlouho čekat. S mraky přisla zima a bylo na čase přemístit se do velké místnosti v lodge kde nám majitel zatopil v kamnech. Snad abychom se mohli ohřát, to by ale ty zatracený kamna musely hřát.

Přesto, že kamna nijak valně nehřála, sešli jsme se u nich s řadou dalších lidí, kteří s námi přebývali ve stejném hotýlku. Mezi nimi byl například mladý kluk z Dánska, který je už přes půl roku sám na cestách. V Himalájích byl na treku na Kala Pathar. Zajímavé je, že se sem do Nepálu dostal vlastně neplánovaně. Původně si užíval přírody na Sri Lance, když ho napadlo, podívat se do Himalájí a tak se sbalil, v Kathmandu koupil oblečení, boty a další věci nutné pro trek a proste šel. Dále tu s námi seděl milý americký učitel Larry, který ve svých 72 letech došel na Kala Pathar a zpět za úctyhodných 9 dnů. Výprávěl řady zážitků a společně s ním vyprávěl i kluk z Dánska. Další lidé spáš jen poslouchali a smáli se. Byl to moc příjemný večer.

Hajdy na kutě, ráno odlétáme zpět do civilizace.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Indie Nepál 2003 | 18. 2. 2006 v 01.00 | medvidek

Přidat komentář

Zážitky z cest po Indii, Nepálu a jiných místech světa.

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama