BLOG: USA Crusade 2008

13. den: Západní pláže

usa

Tentokrát jsme se vydali na západní pobřeží a jeho překrásné pláže.

Po ranním probuzení a klasicky vyčerpávající snídani jsme se rozhodli tentokrát prozkoumat druhou stranu ostrova O´ahu, tedy západní pobřeží. Naším cílem se staly zejména opuštěné a málo známé pláže v odlehlejších částech ostrova.

Vyrazili jsme tedy směrem ke Kaena Point, nejzápadnějšímu bodu ostrova, kde mj. hnízdí buřňáci. Silnice končí několik kilometrů před vytouženým cílem a dále je tedy nutno pokračovat pěšky.

Nejprve jsme se usídlili na krásné pláži v národním parku Kaena Point State Park. Pláž samotná byla vynikající – krásně upravená, čistá a přitom téměř bez lidí. Moře bylo “tak akorát” a skutečně se nám tady líbilo. Většina turistů sem ani nezavítá, protože pláž je poměrně daleko od hotelové čtvrti.

Když už nás flákání se u moře vyčerpalo, konečně jsme vyrazili na samotný Kaena Point. Cesta byla dlouhá… dlouhá… a ještě delší. Po prvních několika kilometrech jsem začal uvažovat o tom, jestli to byl skutečně dobrý nápad. Západní pobřeží je ovšem zajímavé a cesta stála za to.

Strávili jsme u Keana Pointu dost času a vrátili jsme se proto v pozdějších odpoledních hodinách rovnou do hotelu. Pokud někdy zavítáte na Havaj, určitě si nenechte návštěvu pláží v Kaena Point State Park ujít.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: USA 2008 | 29. 5. 2008 v 03.49 | martin

Přidat komentář

O cestování po světě – a možná i mimo něj…

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama