BLOG: Japonsko 2009

Peklo na Kyushu

Peklo, peklicko, teplo teplicko…. Tak nejak je na nejjiznejsim ze 4 nejvetsich jap. ostrovu (jestlipak byste vedeli, jak se jmenuji ostatni?:), kde se pohybujeme v poslednich dnech. Bohuzel se diky spani v kempech moc k netu nedostame,takze je to tak trochu strucne… Vcera jsme navstivili Beppu / super turisticka hovadina, same cmoudiky, barevna jezirka, tak z pulky asi umele vytvorene… no nic,aspon vime, kam uz pri pristi navsteve nejezdit. Ale za to vecer jsme sli poprve do japonske restaurace, no sranda to byla, kdyz nam servirka zacala japonsky vysvetlovat, jake masicko bychom chteli, pomoci obrazku kravy a pritom to ukazovala i na sobe. bohuzel meli same vnitrnosti (z obrazku jsme pochopili), tak jsme se presunuli do vedlejsiho bloku te same restaurace, kde meli aspon obrazkove cele menu a cisnik umel dobre anglicky. No same nove veci, samozrejme jsme to jedli tak jak se nemelo\talirek, ktery byl urcen na michani jidla-masa s ryzi, jsme poctili akorat tak odpadky, asi z nas taky meli zabavu. Dovrsili jsme to navstevou onsenu / verejnych lazni, kde byla tak horka voda, ze jsme tam ani nevlezly (ja s Katkou), Pavel vsak ano. Nyni jsme uplne na jihu u sopky Sakurajima, ktera je castecne jeste cinna, spime v hostelu pod ni, tak snad bude holka taky spinkat 🙂 Ohlasime se spis az z Kofu….

Jinak jeste k zivotu Japoncu – sportem cislo jedna je tu mobilovani – mobily maji vsichni temer stejne, takove ty vyklapeci, jen co sednou do vlaku, zacnou si v nich neco tukat a to jim vydrzi treba i hodinu (telefonovani ve vlaku je zakazano). A sportem cislo dva: hraci automaty – ale ne ty vyherni, ale s hrami, jsou tu primo obchodaky plne techto automatu…

jo a jeste jedna raritka \ zachod s mnoha funkcemi a vyhrivanym prkynkem, foto snad brzy dodame. packo…

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Nezařazené | 4. 8. 2009 v 11.14 | lenka

4 komentáře

1) slavný internet: Hokkaidó, Honšú, Kjúšú, Šikoku a Okinawa
2) však to taky neuškodí si odpočinout od naší skvělé techniky a užít si volna bez stejně nefunkčních mobilů a internetu:-) holt máme jako věrní čtenáři smůlů.-( o to víc nám to vynahradíte po příjezdu svým vyprávěním i s fotkama, že:-)

No, asi si to dokážu představit to „peklo, peklíčko, teplo, teplíčko“, poslední týden jsme ve Vancouveru trhali teplotní rekordy, bylo teplo tak, že už jen stát někde na místě vyčerpávalo. Chtěla jsem toho samozřejmě na poslední chvíli procestovat co nejvíc, vzala jsem si dokonce i dva dny „dovolenou“ ze školy, ale výlety do přírody šlo podniknout tak maximálně na dopoledne a odpo jsem si plánovala pláž-ale ani tam se nedalo vydržet..mějte se bájo, držím vám palečky, ať všechno klapne, papa

Zprávy tvrdí, že východní Japonsko je v těchto dnech přímo peklo. Vrátil se tam tafjun Etau a dva tisíce japonců evakuováno, 12 mrtvých atd.

Jste v pořádku? (tradiční starost o kohokoliv blízkého, který je v zemi kterou postihla katastrofa, nehledě na to, že se to skoro určitě děje na opačné straně země:))

tak kde to vázne? chybí mi info… :o)

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama