BLOG: Cestou ke zmene

Pakistan (Lahore)

3.11. Lahore

Krasny a vydatny spanek ve vlaku, jak se to pekne natrasa, t se to spi-))). A je tu Lahore, nadrazi. Pred hlavni budovou cekaji vlci riksari a tahaji me k sve rikse, jenze vubec netusim kam jet, nejak sem pozapomel zjistit nejaky ten hotel a nemam lonely, takze se nechavam ukecat od jednoho riksare na internet. Jo, ale on taky vubec netusi, kde je nejake net caffe. Takze hura do mesta a hledame spolecne nejake to net cafe.

Riksari a Lahore, taky zajimava kapitola. Bud maji normalni motorku a za ni tahaji takovu budku pro pasazery a v ni se sedi, vdechuje kour na ulicich, vypary riks a aut pred vami, nejlepsi to je v zacpe, joj to je vune-))). A jedine pravidlo, ktere tu plati je pravidlo silnejsiho ci vice drzeho a ten muj riksar je pekne drzej, jako asi vsichni, takze se troubi, predjizdi, jezdi na cervenu. To je jeste v poho, ale pak je tu dalsi sorta riksaru a ti maj jen predek z motorky a pak vam zbyde jen se modlit, maj tu svoji karu pripojenou na plynovou bombu…. No o bezpecnosti sem se radsi moc nepidil a radsi uzival krasne jizdy mestem, plnem smogu, hluku, vedra, aut, parada.

Nakonec me dovez do internet cafe, zaroven hotelu, kde sem uz zustal, mimochodem to je paradni hotel pro nizkorozpoctove cestovatele, regale internet inn, vrele doporucuju (2.5 uss/noc). Na pokoji 6 posteli, ale sme tam dva, paradni sprcha, nocni prochazka Lahore, uz neni takove vedro, mistni pochutiny, bazar. Od majitele hotelu kupuji lonely za 5 us (4 roky stara), ale je to uplne jedno, info stejne a ceny sou i v novem vydani uplne jine, nez po vas kdokoli chce.

Lahore je velke mesto, takze dostat se do bazaru zabere peknou chvili, na severnim okraji bazaru je i pevnost, ale uz byla zavrena, tak jenom prochazim bazar- hrozny bordel-))) ( v dobrem slova smyslu), v tech malinkych ulickach jezdi auta, motorky, proste to tam zije. Naproti pevnosti je nejvetsi mesita v pakistanu, fakt obrovska, je tam prijemne, chladek a klid. A protoze uz mam dost mesta jdu relaxovat do parku, kde vytrvam az do setmeni, pak nocni prochazka bazarem do hotelu, joo to sem si myslel, ztracim se na petniku a vychazim nekde uplne jinde, tma jak v pytli, zkousim se nejak najit, ale porad nic. Ptam se na ulici, ale ikdyz je v pakistanu oficalni reci take anglictina moc lidi tu netusi, ale pak se nachazim a po dlouhe prochazce se dostavam na ulici s hotelem. Mezitim vyborna vecere- pecene kure, uff, uz to bylo potreba.

4.11. Lahore

Uz sem chtel zmizet z lahore smerem na sever na karakoram highway, ale byl sem docela zniceny po ceste, takze si davam jeste jeden den klidek. Objevuji pevnost, kterou postavil ind, pak ji nabourali britove a ted je pod unescem…. Krasna, velka, a hlavne je tam klid. Strasne vedro, tak jen tak polehavam pod stromy. Odpoledne polehavam v parku a pozoruju mistni omladinu hrat kriket.  Az na vecer me to trochu probouzi a jdu do bazaru, stareho mesta, nejake to jidlo. Pak si chci prohlednoput tzv. dancing girls, coz sou v podstate holciny zivici se prostituci. ALe protoze ta neni legalni, tak divciny se prejmenovaly na dancing girls, tanci a k jejich vystoupeni patri i jiny nez tancici akt, coz je uplne legalni!!!! No zajimavy, ale ikdyz vim ve ktery sou ctvrti, tak nic nenachazim, asi prilis brzy. Na ceste zpatky se zase ztracim, vysvobozuje me nejaky student. Ale v podstate otazky pakistancu sou porad stejne, po ktere sem v pakistanu, odkud sem, co se mi libi na pakistancich, jestli bych je vzal ssebou do evropy, jestli jim muzu zaridit vizum…. No po chvili vas to prestane bavit porad odpovidat na ty stejne otazky.

Lide v lahore sou trochu jini nez v baluchistanu, uz nejsou tak neprijemni, nekoukaji na me jak na vetrelce, obcas i pozdravi, je to o hodne prijemnejsi, ale k irancum maji hodne daleko.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Pakistan 2008 | 10. 11. 2008 v 16.21 | hans

3 komentářů

Nazdar Honzo,nektere pasaze ctu i Alence a mam pocit ze jsem zahledl lehky naznak obdivu:)) Rika ze kdysi cetla Hoznikovu cestu, ale tohle je pry zajimavejsi:) Vsichni te zdravime. Vita

Cau Hansi,

bud v klidu, sleduju te 🙂 Kuba

3 Hanousek | 11. 11. 2008 v 13.31
You are the dancing queen, my friend !!:-)) Uz se tesim na ty kopce, jak do nich miris !!

Carpe diem, amigo

Přidat komentář

Cestovani, putovanı, bloumani, hledani vnitrniho klidu a miru ve fyzickem tele i mimo nej.

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama