BLOG: Cestou ke zmene

¡Vamos a bailar amigos!

6.3.

Tak se zas po delsi pauze dostavam ke svemu blogu. Delsi dobe, no udalo se toho prilis mnoho. Prvni vec byla ta, ze nam koncila jedna uroven spaniny (radsi ani nepisu jaka-)))) a moje krasna anarchisticka profka mi nabidla preskocit jednu uroven, tak sem chytl kridla, jaky ze to sem genius a moudry clovek. Tak sem se pripravoval a zkusil velky skok, joj, tvrdy to dopad. Parek, zadna sance. Chybelo mi 20 bodu ze sta na to abych prosel, bez sance. 6 tydnu je fakt znat, a ty mi chybely. No nic, zpatky na zem…….

No a jeste pred timto masakrem nevinatek (bylo nas tam totiz vic, tak deset a jak sem tak koukal na tvare pritomnych byli na tom podobne jako ja, dokonce tam nejake divciny ronily, no to uz bylo trochu mooc, chlapska cast osazenstva byla pekna nastvana-hodne mirne slovo….), no a predtim sme meli predstaveni (show), proste sme pred davem divaku predvadeli nase silene tanecni az baletni kroky. Nejdriv to vypadalo na pekny masakr, ale bylo to uplne v poho. Chlapi v cernem, zenske v minisuknich a uz to jelo. Nejdrive cumbia, coz je moc sexy tanec a pote salsa. A docela to melo uspech, kamos je profik kameraman a vse natacel, hodil to nekam na you tube ci jak se to pise, ale porad sem od nej neziskal adresu. Snad casem. No a jak to tak chodi, vse manana, takze posledni zkouska pred nasi show trvala 7 hodin!!, nekecam, vse tu ma cas a pak najednou musime vse stihnout, jenze nase profka nepocitala s tim, ze sme pekny dreva a mame nohy leve- ne jenom nohy, takze vse zabralo hromadu casu, profka mela na posledni zkousce slzy v ocich, ale vse se zdarilo, jen…., na konci salsy zvedame divciny do oblak, v kruhu se drzime s chlapama za ruce a na nasich rukou krehke divky, jooo, krehke, kdyby, a kdyz se to dela porad dokola a ty holky ne a ne zchudnout….. brutalita, ale melo to velky uspech a ta oslava potom byla taky paradni……..-)))))

No a potom nejake ty zkousky, ukonceni kurzu a hodnoceni, docela me prekvapilo, ze hodne lidi neproslo a musi opakovat uroven. No s tim ze to neni uplne nejlevnejsi zalezitost a opakovat uroven, na to bych se….. Ne, ze bych se chtel nejak chlubit, potom padu na zem, ale ukoncil sem znamkou A, jo to sem byl jeste genius, pred tim masakrem……. Nu coz, uz nejsem nejmladsi clovek a mozek taky starne a ten muj nejak moc rychle… potrebuju nejaky implantat……

No a po zaverecnych zkouskach sem mel tyden volna, co budem delat, prece nebudem pracovat, neeeee, hup, jedem k mori. Chtel sem dat Acapulco a prilehle vesnicky, ale byl sem upozornen mistnima, ze ted je tzv. spring brake, coz znamena, ze nasi prijemni kamaradi z usa maji jarni prazdniny a vsichni, no vsichni asi ne, ale pry az 25 000!!! mizi smer acapulco a hura fiesta.  No a delit s s nasimi prijemnymi kamarady z usa o kus plaze, ani ani. Takze opacny smer atlantik a stat veracruz, costa esmeralda a byl to vyborny tip.Nikde nidko, tzn. nikde nikdo. Jo obcas nejaka lodka s rybarema, par opustenych hotelu, par opustenych kramku a vyborne ryby, koktejly z morskych plodu. V lonely pisou, ze plaze nic moc, ale me osobne sedy pisek nevadi a to, ze se na plazi obcas povaluje nejake drevo vyplavene z more tak akorat pridava na barvitosti. Jo, parada, jenze sem nejak netusil, ze je zima. Ono tu je porad vedro a ted uz nejak moc, ale zima na pobrezi znamena, ze se casto meni pocasi a jedna takova zmena prisla. Najednou severni vitr, jo, jo, bude prset. Prset? Ono totiz, byl sem na pobrezi kde radil hurikan Dean, nevim kdy. No a najednou vitr neustale pridava na sile a chcije a chcije a chcije a zacina noc. Krasna noc, 3 hodky sem drzel stan zevnitr aby se nerozpad, fakt takova brutalita, to sem snad jeste nezazil……. Stan mel byt voduodpudivy, no ale soudruzi z ndr nekde udelali chybu, takze vse mokre….

A druhy den, ty vlny,uhhhhh, byl tam nejaky typek ktery nepoustel lidi do more, ale stacilo poodejit o par metru dal a to byl pohoda. Ta sila, ta krehkost cloveka, mlelo me to jak malou housenku, bojovat se fakt nedalo, par minut a odpocinek a pak znovu, fakt paradni. A jedna za druhou….. No ale taky prisla pekna kosa, clovek se jede ohrat a ono je to presny opak, ale jen jeden den.

JInak doprava je tady uplne v poho, busy fungujou a tolik mista na nohy sem snad v zivote nemel, ne snad ale urcite. Fakt supa, pry prvni trida. Ale pokud se jede kousek od d.f., tak silnice porad dobry, ale jen dva pruhy, jeden sem, druhy tam, takze v podstate porad nejake ty zacpy. Takze to je nejakych 350-400 km z d.f., s jednim prestupem skoro 8 hodek, fakt parada….. Jo kdyz sme u te dopravy. Maj tady velice zajimavy zpusob ziskavani ridicaku, stoji za uvahu zavest u nas. Proste se prijde na urad, urednicka krysa se vas popta na vse mozne a pak prijde nejdulezitejsi otazka, umis ridit? A clovek znaly rekne ze jo, a hup mas ridicak!!!! Dobry ne? Fakt parada, porad tomu nemuzu uverit, ale pry to tak fakt funguje. No a pak se nemuzem divit, ze mexikani ridi jak prasata. Ze se v cr jezdi hrozne, ouhhh, tomu se rika usporadana doprava, zkuste prijet sem, to je sajgon. Ale uz sem zvyk, cervena, jo, obcas se stoji, ale jen pokud je silnice plna, pokud je prazdna jede se. No, uz ridim skoro mesic a co je cervena to uz sem taky zapomel….. A co je to blinker? To tady pravdepodobne nikdo netusi a taky sem uz zapomel. Viva Mexico. Pak je tu dalsi sorta ridicu (ek), sou to takovy ty nacancany damicky, jejichz jedinym cilem je sbalit bohatyho chlapa a nikdy nic  nedelat, tech je tu taky fura a ne jenom tady. Ale je to pruser, protoze nejenom ze mozek velikosti vlasskeho orechu, ale taky schopnosti na urovni polni travy. No a co udela manzilek, koupi velky auto, jo velky auto, zapomente na to co znamena velke auto v evrope, tady je to ovlivneny nasi kamaradskou amerikou a vse je obrovsky. No a tyto damicky nerespektuji vubec, ale vubec nic. Proste to nema mozek a ma to velky auto a jede to kam chce, bez blinkru, na jakoukoli barvu, takze zasada je, porad koukat po velkych autach, orisek prece nema mozek……

Jo, a zase sem v ilegalite, uz delsi dobu, vlastne od te doby co mam motorku. Ono, vlastne sem porad v ilegalite, obcas mi pripada, ze muj cely zivot je ilegalni….. Ale mam dobrou prupravu z cr, myslim ohledne dopravy, skoro 7 let jizdy nacerno v prazske hromadne doprave je fakt dobra pruprava, pomaha to prezit, ziskat zivotne dulezite navyky….. No, takze mam motorku, ale, ale nemuzu ji na sebe prihlasit, protoze tady nemam trvaly pobyt a trvaly pobyt nemam proto, ze tu nemam praci a praci budu mit od cervence, takze motorku mam ilegalne, je porad prihlasena na byvaleho majitele, takze ji vlastne nevlastnim, je proste ilegalni…… Rididicak, dalsi ilegalita, ceskej tu neplati, mezinarodni ridicksy prukaz tu prekvapive taky neplati (teda ne ze bych ho mel-))), no a mexicky nemam. No muzu si ho udelat, ale davaj ho lidem s trvalym pobytem, no ale ten nemam, az v cervenci…. Nejak to nechapu, ale uz se nicemu nedivim, proste mexico. No a co potom s cajtama? Tady se to resi jednoduse, pokuta je od 200 pesos nahoru, ale to tu skoro nikdo neplati, on totiz polis zacne, ze by vam rad pomohl, ze chape vasi ekonomickou situaci, atd…., kam miris clovece, prachy vladnou svetem. Uplatek polisovi pokud ses mexikanec 50 pesos, pokud cizinec od 100 pesos nahoru. Zatim sem nic neplatil, ale pokud me zastavi a prijdou na to, ze motorka neni moje (technicak to tu znaj a ten mam) a nemam pplatny ridicak, hmmm, tusim ze to nebude levny…..

Tak uzivejte posledni zachvevy zimy, majte sa H.

P.S. Proboha, ten paroubek fakt spad z visne, clinton na sraz socanu? Nebo to byla tresen? A co na to Jan Tleskac? No to paroubek…..

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Mexiko 2009 | 6. 3. 2009 v 22.10 | hans

4 komentářů

ty woe, ilegalni Hans !!! … 😀
kdyz te ctu, uchcavam smichy, husty docela .. 😉

jinak tou praci od cervence ses si jistej ??? mam pocit, ze tvoje toulavy botasky te popozenou pryc z Mexika drif … :DDD

¡No pasaran!

zdar Hansi, no nedocetl jsem to prozatim cele,ale pokud se objevis na youtube se svym tanecnim umenim, tak to bude jiste nezapomenutelny zazitek:-)))))))
drz se a pokusim se to precist cele co nejdriv:-))
ninja

Nazdarek Honzo, jak se ti dari? Dlouho zadne zpravy, tak snad jsi nam neodtancil daleko od internetu. Drzime ti moc a moc place a tesime se na novinky. Hoj Olca&Ruda

Cus Hansino,
odkaz urcite posli, tancit jsem Te uz videl mnohokrat, ale po mexicku jeste ne e 🙂
Hele a co ze ty to tam vlastne budes delat??
Zatim ta priprava vypada spis na gigola –
tanecky, telo opalene od more =oD
Mej se
Mrk

Přidat komentář

Cestovani, putovanı, bloumani, hledani vnitrniho klidu a miru ve fyzickem tele i mimo nej.

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama