BLOG: Cestou ke zmene

Praseci chripka, ta novodoba kosa lidske populace

21.5.

Tak se zas po dlouhe dobe ozyvam ze vzdalene, praseci chripkou to zaneradene, kolabujici zeme. Kdyz uz sem u toho, tak neco malo o te zakerne nemoci.

Praseci chripka:

Je to vsechno jako vsechno ostatni nehorazny blud, lide sou straseni, prikovani k tv obrazovce, novinam a ty do nich husti same lzi, nastoluji kulturu strachu (mimochodem kniha Culture of fear je opravdu zajimave pocteni, ktere ma k tomu co rici) a vytvari v lidech pocit, ze nastava pomalu konec sveta a kdyz ne konec, tak ze tady pomalu polovina populace zemre na ten zakerny zmutovany vir. Opravdu me bavi cist evropske ci ceske ci americke noviny, kde popisuji brutalni scenare o tom, ze mexiko kolabuje, kolabuje mistni ekonomika a jake vsechny mozne ochranne prostredky se pouzivaji aby se zabranilo sireni te krute nemoci. Uprimne, sem v miste deni a nic se nedeje. Nic se nedelo a nic se dit nebude. A ten sofistikovany boj proti tomuto viru spociva v tom, ze 3 tydny po vypuknuti ‘epidemi’- pricemz to zadna epidemie neni, se tady zacali rozdavat rousky, 4 tyden se zacaly vylepovat plakaty jako co ze se jako ma a co ze  se jako nema delat a 6 tyden po vypuknuti uz se v radiu rika, ze je chripka na ustupu….. Ok, o cem se tady potom jedna? O nicem, proste vir mutuje neustale, tak jako clovek, jako cokoli ziveho a proste vznikla urcita mutace, ktera zabila kolik lidi? Kolik? Neco kolem 80!!!! Co to je? Kolik lidi umira rocne na ‘normalni’ chripku? Nevim, ale tipuju tisice az desetitisice…..

Takze normalni vytvoreni strachu v lidech. Tady zadny strach ci panika samozrejme nebyla, lidi vubec netusi co to je chripka, natoz praseci a ze par lidi z 25 milionu nosilo rousku, no nevim, ale myslim, ze to opravdu nepomuze. Jo, dokonce pokud se tady cestovalo, tak sem musel vyplnovat nejaky dotaznik, kam jedu a co citim a dostal sem rousku, jo, pekne me hrala v kapse. A dokonce me filmovali, tak sem se do kamery aspon pekne usmival. Jo a vite jak mexicani nosi rousku, zakryvaji jen pusu, nos je volny….. no nevim, nejsem doktor….. jo a jeste jedna vec, rouska pry funguje jen par hodin, pak se tam vytvori urcita vlhkost, ktera usnadnuje prunik viru- ale to sem jen slysel a nedokazu posoudit……. Takze hola, bojujme aby sme tady nahodou nevymreli…….

Jo, byla tady na tyden az 10 dni mimoradna situace, ok, co znamena po mexicku mimoradna situace: zavrene skoly a statni urady a vsichni hura cestovat, bavit se, chlastat a nevim co jeste, tak takto to tady vypadalo, zajimave zpestreni zivota…. A bohuzel ti nemajetni (o tom se rozepisu pozdeji), kterych je tady vetsina co ziji na ulici, stravuji se na ulici, bydli na ulici, tem se bohuzel nezmenilo nic chripka-nechripka.

Ekonomicky kolaps mexika:

No, ktery idiot tohle mohl napsat to fakt nechapu. Bud ten clovek opravdu netusi o cem je rec, nebo je to opravdu idiot, nebo je okurkova sezona a neni o cem psat? Zadny kolaps. Jo a potom otazka, jak muze neco kolabovat co je uz davno zkolabovane? Ci se nikdy ode dna vlastne nedostalo? (o ekonomice take pozdeji). Jeden ukazatel, nejsem ekonom a v podstate me ty jejich bludy nezajimaji, ale peso k americkemu dolaru neustale, velmi pomalu, ale pravidelne stoupa od ledna co sem prijel. Ok, amerika ma recesi, k euru neustale stoupa (ze by bylo euro taky v recesi) a ktera mena vlastne ted v recesi neni? Tak jaky pak kolaps????

Zaver:

Bludy, bludy, lzi, lzi. Nenechte se strasit. Proste vznikla mutace, zabila zatim neco kolem 80 lidi, tot vse, howgh. Uvidime na podzim, kdy bude mit lepsi podminky na sireni.

 P.S. Mimochodem, casem se objevi nejaka mutace, ktera je schopna zabit pomerne hodne lidi. A vubec nevidim duvod proc by nemela zabit pomerne hodne lidi, sme chcipli, sedime u tv, nedelame nic poradneho a nase telesna schranka upada. Kde je ten prirozeny vyber? Myslim, ze tady je jedna z poslednich moznosti na zlepseni homo sapiens genetickeho kodu.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Mexiko 2009 | 21. 5. 2009 v 19.07 | hans

3 komentářů

Zdar kamo, beres mi slova primo z ust, krasne napsane.. rekl bych ze cely humbuk ohledne chripky mel dva duvody – hromadny nakup leku Tamiflu do statnich rezerv coz krapet zvedne akcie Gilead Research a Roche a odvedeni pozornosti od “hospodarske krize” enjoy

Nazdarek, no to se opravdu bavim pri tom cteni, je to presne tak jak to asi vetsina citime. Diky za realisticky pohled na vec a hlavne, ze jsi ok, trochu jsem se bala, jestli jsi se nevratil nekam do Indie :-).

3 skodic | 5. 6. 2009 v 14.12
ciao, já myslím, že se podvědomě rádi bojíme a už velký Sigi poukazoval na podobně silné pudy sexu a thanatu(smrt). Jsme tak nějak smrtí fascinováni. Viz všechna ta chiliastická hnutí kol 2000. Teď s radostným napětím očekáváme klimatický kolaps bo epidemie. A pro média je to životodárná síla, trochu postrašit něčím vo čem nikdo moc neví a tak se může bez rozpaků spekulovat, analyzovat, navrhovat (a pak aplikovat) opatření…
Ten přirozenej výběr je fakt dneska nefunkční. Přežili by alergici? A co lidi s 3+ dioptriema?

mej se amigo

Přidat komentář

Cestovani, putovanı, bloumani, hledani vnitrniho klidu a miru ve fyzickem tele i mimo nej.

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama