BLOG: Cestou ke zmene

Indie (Amritsar, Dharamsala, Mcleod Ganj)

14.11. Amritsar

Rano bylo ovsem docela tezke, ale nejak se to dalo ustat. Na hranici jede z lahore bus a pak jen 10 minutovka s riksarem. Na hranici byl obchod s knihami, tak sem doufal v koupi lonely planet, jo, mel tam jeden vytisk ve franine a v angline dva vytisky, jenze jeden z roku 1976 a druhy snad z roku raz dva. Takze nic.

Pakistanci me pustili bez potizi a pak demilitarizovana zona, byl sem proste nikde, zajimavy pocit, kdyz ste nikde, tak ste nikde a ja nikde byl. No a pak indie. Zajimavy paradox, sem na pakistanske strane, vsechno suche, skoro poust, ale jen se prejde do indie zacinaji stromy, vlhkost, zacina se to zelenat. No a indove, nikam se nespecha, vse ma cas, proste sem prisel a typek mi povida, jo pockej tady az nekdo prijde, kdo nekdo, proste nekdo. No nekdo docela dlouho nesel. A pak nekdo prisel, dal razitko a byl sem oficalne v indii. Jo jeste, snad nejvetsi prohlidka jakou sem cestou zazil byla na bulharsko-turecke hranici. Od te doby vubec nic. Kdybych pasoval 20 kg, tak si nikdo niceho nevsimne.

Indie a hned za zavorou zraloci riksari a sou neodbytni, 100x jim reknete dik ne a oni furt melou svou a porad slevnuji. Nastesti je hned za zavorou hotel, tak sem zvedel jak se dostanu do nejblizsiho mesta (amritsar). Nejdrive na motorce do attari (s baglem fakt zajimavy) a pak bus. Bus v indii znamena stat na jedne noze, bohuzel sem stal. V amritsaru je krasny a proslult golden temple, ale bohuzel sem spechal smer dharmasala, tak snad priste.

Z amritsaru se jede smer pathankot cestou necestou, ale mam krasne vzpominky, ujala se me jedna indka. A po nejakem mesici a neco stravenych v muslimskych zemich a zeny vidite jen z vlaku je tohle moc prijemna zmena-)))). Z pathankotu sem jeste stihnul chytit posledni bu smer dharmasala, ktery me vykopnul kolem pulnoci.

15.11. Dharmasala, Mcleod Ganj

Krasny spanek, nejaka snidane a pak smer Mcleod Ganj, kde mel zacit kurz a kde je sidlo dalajlamy a jeho vlady v exilu. Z netu sem vedel jak se tam dostat, ale kdyz se zeptate taxikaru, tak vam vehementne tvrdi, ze jediny zpusob jak sem tam dostat je si vzit jejich taxi, jo, takze je brat s rezervou.

Mcleod je 10 km nad dharamsalou v kopcich a je to v podstate tibetske mestecko. A tam sem sehnal lonely planet of india. Pak 2 km pesky do kopcu a sem u meditacniho centra.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Indie 2008 | 29. 11. 2008 v 16.07 | hans

1 komentář

Ahoj Světů Jane.Dlouho jsem neměl čas kouknout na to co píšeš, ale dnes jsem to zhltnul skoro celé. Mám předtavivost,takže jsem si pustil ten Tvůj film.Potřeboval bych nabít tou energií hor a klidu
Na meditaci se fakt těším, vezmu si Tě jako učitele. Drž se, vše dobré na cestách, zdraví petr, lenka, tom a alda.

Přidat komentář

Cestovani, putovanı, bloumani, hledani vnitrniho klidu a miru ve fyzickem tele i mimo nej.

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama