BLOG: Vietnam podzim 2007

Přílet – Hanoj 5.11.2007

vietnam

Tak jsme dorazili do Bangkoku a čekáme na spoj do Hanoje s Air Aisa. První překvápko nás dostihlo u imigračních úředníků, kteří nám dali na naše thajská víza razítko USED. Znamená to tedy že máme po vízu. Bohužel jsme si nechali poradit od pani na thajské ambasádě, která nám řekla, že nám bohatě stačí na tak krátký pobyt transitní vízum. Že když opustíme Thajsko do 8 hodin po vstupu, že vízum nepotřebujeme. Nevím kde na to přišla?? Vízum je potřeba pokaždé… no nic budeme to řešit až při našem návratu z Kambodže, teď to nemá smysl, stejně se s námi nikdo moc nebaví. Let s Malevem byl v pohodě, je super, že jsme letěli na noc. Už chápu význam těch spacích “škrabošek”. Ale mcgyverovsky jsem si také jednu vytvořila ze svého šátku a jak se mi spalo 🙂

HANOJ

Taxi z letiště bylo trochu dražší než nám uváděl průvodce, ale tak v pohodě. Mailová schránka na “Atlasu” se neukázala jako nejlepší volba pro cestování…nějak jsme se na letišti nemohli do pošty dostat. Dorazili jsme do 5x potvrzeného hotelu THANH ANH a začala bojovka. Pán nám řekl, že má plno. Bohužel tu funguje tvrdé pravidlo, že jistý zákazník je lepší než ten na papíře a tak ti, co si chtějí pobyt v hotelu prodloužit mají přednost, i když máte pokoj booknutý. Tak nám pán skočil do taxíku a rozjeli jsme se k dalšímu hotelu. Tam nás pán vyložil a zmizel jak pára… naštěstí se nás tam po 10 minutách marného hledání našeho “nočního průvodce” ujmul průvodce č.2, že nás odveze do hotelu a tak jsme zase skočili do taxi a jeli. Naštěstí tady už to klaplo. Docela fajn hotýlek za 15 USD/noc pro 3, sprcha i záchod na pokoji. Krásný.

Nikdo tu neztrácí čas, takže i vzhledem k pokročilé hodině cca 22 hod nás pán na recepci vyzpovídal, jestli chceme na nějaké výlety. Docela jsme se mohli spolu domluvit anglicky, i když si člověk musí zvyknout na tu jejich výslovnost… Chce to fantazii… 🙂 Většina hotelů vám nabídne, že vám vše zařídí. No měli tam nějaké trasy a tak to vypadalo, jako že to nedělají poprvé, tak jsme kývli. Naplánovali jsme na 2 dny hory – SAPA a 2 dny výlet do zátoky HALONG BAY. Zaplatili za výlety a doufali, že jsem našim 500 dolarum nezamávali…. Člověk musí být opatrný a maximum mít zjištěné předem. Třeba na jízdenkách za vlak nás každého chtěli o 10 USD natáhnout. Ale měla jsem ceník vytištěný z internetu http://www.seat61.com/Vietnam.htm a tak jsme se domluvili na mých cenách. Vzhledem k tomu, že se jedná o noční vlak, objednali jsme si SOFT SLEEP with AC – to je to nejlepší co je. Večeřeli jsme hned na ulici. Úžasné jídlo. Hovězí maso, které jsme si sami dělali na horké plotýnce! Raději jsme ovšem véču spláchli na pokoji vodečkou, jistota je jistota.

A teď pár údajů, které hledá asi každý. Kolik co stálo:

Taxi z letiště do centra 250.000 VDG

Večeře pro 3 i s pivkem 200.000 VDG

Vlak do Lao Cai a zpět: 30 USD / osobu

Výlet 2 dny do hor – Sapa vč. snídaně a večeře, transportu z Lao Cai do Sapa a zpět a HOME staye USD 44 / osobu

Výlet Halong Bay vč. dopravy, jídla a noclehu na 3* lodi USD 51,-

Vlak Hanoj – HUE USD 28,-

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Nezařazené | 29. 11. 2007 v 20.19 | belinda

1 komentář

Diky za informace o cenách a další tipy. Skvele, tesim se na dalsi zpravicky!

Přidat komentář

Linda

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama