BLOG: Dituška a Kačenka v Indii :)

Ambasáda a Víza

Je pondeli 8.6.2009

Predpokladany sraz (presne!!) v 8 hodin rano sraz na vlakovem nadrazi Victoria.

Plan dne: pouzit vsechen zensky sarm  k ziskani Visa do Indie v co nejkratsim moznem terminu. Minimalni doba cekani je 5 az 7 dni. My to musime zvladnout za 3! Jinak jsme obe bez pasu a to pri nasem zamestnani jaksi neni mozne.

Mala lez  nikdy neskodi…ale musi na sebe vzit malou dan…proto se obe vypravime v uniformach… Musi to prece fungovat.. (samozrejme se bere v potaz naprosta profesionalita, kdy hrde a s pychou oblekame uniformu British Airways, ale take na druhe strane doufat, ze vetsina zamestnancu na Indicke Ambasade jsou prevazne muzskeho pohlavi .. ;))

Dita miri z Finchley a ja z Wimbledonu. K memu naprostemu prekvapeni, je pondeli prvni pracovni den a samozrejme metro nejede… prekvapeni? Vubec ne tak to proste v Londyne funguje! Prebiham (podotykam v podpadcich!!) z autobusu na vlak nasledne do dalsiho metra az se uplne vycerpana dostavim v 8.29 na Viktorii.. Dita uz srka ranni kavicku ve Starbucks, tuka si na hodinky podotyka neco o tom, ze “to jsem si mohla myslet”, ale (jak by rekla moje mamka) “hubu od ucha k uchu”! 

Kaceno jedem do Indieeeee ;)))…teda snad:)

Kdo by rekl, ze Wilton Road je tak dlouha ulice… Jestlize nas nekdo sledoval tak se musel pekne pobavit. Ambasadu jsme nekolikrat minuly, vracely se tam a zpatky az nakonec se jeden gentleman (shodou okolnosti take Ind) nabidl, ze nas tam zavede. No nabidl je docela silne slovo. Neumel vubec anglicky, teoreticky jsme se na neho vrhli (protoze jsem predpokladaly, ze pochazi z Indie) a on se vzdal…(nic jineho mu vlastne ani nezbyvalo!) Raznym krokem a minimalne dva metry pred nama nas zavedl k Ambasade… 

Poradove cislo 2031 a 2032 v cekarne maximalne 20 lidi… Hrobove ticho jenom dupot nebezpecne vysokych podpadku a nasledny pohled vsech pritomnych cekajicich… Usmev od ucha k uchu a ted jenom cekat ..

Do par minut je u nas pracovnik Ambasady, ktery kontroluje pasy, dokumenty..atd. Ted je nase sance! Nahodit usmev a prosit, zadonit, skemrat.. My vime, ze vyrizeni trva minimalne 5 dni, ale s nasim zamestnanim jak vidite ziskat tak “vzacnou dlouhou dobu” volna je primo nemozne… Dodavam perlicku stylem, ze jsme strasne unavene, protoze jsme dneska rano prileteli z Kanady! (jen tak mimochodem z letiste Gatwick, BA do Kanady nelita… ;)))!! Ale muzu za to, ze me v ten moment napadla jenom KANADA??:) Dita haze pohledy stylem “co to kecas” ja nehnu ani brvou 🙂

Prichazi smilovani, dlouhy telefon s BA, nasledne cekani na potrvzeni, ze opravdu nelzeme a do Indie se nechystame podnikat ani teroristickou vypravu ani cokoliv jineho, “jenom” se podivat na Taj Mahal… :)) Tak jako milion dalsich turistu rocne!

Kazdopadne to funguje!:)

O dve hodiny pozdeji jsme o £40 liber lehci, viza jsou na ceste a take slib, ze si pas muzeme vyzvednout ve Stredu…jupiii! UNIFORMA ZABRALA!!!!

Na oslavu se jdeme do Sainsbury’s (supermarket naproti Ambasady) okamzite prevlect do “civilu” a hura na obed! 🙂

Zbytek dne prosmejdime v Covent Garden a jsme samozrejme-uplne-strasne-moc-dulezite cestovatelky, ktere si nakupuji “nezbytnosti” na turu.

Dita me ujistuje, ze nejdulezitejsi je teda mit sebou hrnicek! HRNICEK?!? Paneboze a proc? “No prece na caj…” 😉 Takze zacina pul hodinove dilema, plastikovy a nebo smaltovy?;) Asi jsme se do te debaty tak hodne dostaly, ze k nam prichazi Manazer obchodu jestli nepotrebujeme s necim pomoc!;) Vyhrava rozum a take cena.. takze odchazime kazda s plastikovym modrym hrnickem … no a samozrejme s igelitkou plnou dalsich “nezbytnosti”! :))

Zbytek dne se odehrava stridave u kafe nebo na Trafalgaru, kdy planujeme, probirame…

Pobaveni dne:

Dituska si vybira mikinu v obchode. Nemaji jeji velikost a pta se prodavace jestli ji nemuze donest tuhle mikinu v jeji velikosti. Prodavac se samozrjeme  zepta v jake barve a Dita v naprostem klidu oznami, ze v jakekoliv jenom ne v  zelene. Prodavac zertuje, ze by ji zelena urcite slusela at si ji urcite koupi. Na to Dita odpovida, ze jestli je padly na hlavu, jestli si on vubec JI? dokaze predstavit v tak hrozne barve jako je zelena, ktera ji zcela urcite a na sto procent neslusi..  Nasleduje vybuch smichu jak z me tak z jeho strany. Protoze nas Ditanek ma na sobe zeleny svetr :)))!!!

   

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Indie 2009 | 9. 6. 2009 v 04.15 |

Přidat komentář

Pro přídání komentáře musíte být příhlášeni.

S krosnou, průvodcem, foťákem, a samozřejmě rudým lakem na nehty se dvě blondýnky rozhodly objevovat Indii ;)))

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama