BLOG: Indie a Nepál 2007, Kanada 2008

28.9.2007 Cekani na vlak

Ahoooj,vcera se mi povedlo stahnout tri fotky,ale ulozila jsem je a nemuzu je najit.Je to pakarna.Stahovani mi trvalo hodinu.No nic.
Medvidku,diky za opravu.

Miso,psal jsi,ze budete mit rusnej vikend,tak bych chtela vsechny moc pozdravit a tobe a mamce vsecko nejjj!!!
Par prikladu indicke pohostinosti:
Do Toshe jsme prijeli uz za tmy,tak jsme se jen ubytovali a zalehli.(Marecek uz z minula vedel na koho se,co se tyce pokojicku,obratit.Typek si ho pamatoval,tak vse probehlo rychle)Rano nas probudilo klepani na dvere asi kolem osmy.Lessi(typek)nam prinesl caj a privedl par kamaradu.Asi ctyri.Tak nak automaticky se usadili u nas v pokoji na zidle a postel a usmivali se.Vykourili nam cigarka,vypili piti.Do vecera se u nas na pokojicku vystridala asi desitecka novych kamaradu.Anglicky nemluvili(Lessi ma vybornou anglictinu,ale ten tam skoro nebyl).Mluvili hindi a casto jsme si vyslechli dlouhy dlouhy historky.Potom asi dva dny pred odjezdem.Cricket.Venku prselo celej den,tak jsme se rozhodli zustat v posteli.Asi kolem treti prisel Lessi a prinesl nam televizi a i kdyz jsme rikali,ze ji nechcem,ze si ji mozna chce vzit k sobe domu,neslysel.A od ty chvile jsme prisli o veskery soukromi.Budili nas v sedm a navstevovli i v noci.Tehdy jsme pochopili,ze je nejvyssi cas se posunout dal a vyrazili.

Do Drahmsaly jsme dorazili kolem jedny v noci.Byl otevren jen jedinej guest house a to byla brutalni spinava dira,tak jsme jeste prosli par ulicek a vydali se k hotelu doporucovanym Lonely Pl. Himachl Tourist hotel.Bylo neco kolem druhy a fakt se nam nechtelo platit 1300Rs,kdyz jsme vedeli,ze zase rano v osm chceme bejt na ceste,tak jsme s potesenim prijali nabidku vyspat se na sedacce na recepci.V sest jsme museli jit,takze jsme za dopoledne stihli obehnout Mc Leod a kolem jedny uz jsme sedeli v autobuse do Pathankotu.A tam vlak do Amritsaru,Ve vlaku,tak jako vsude jsme byli stredem pozornosti celyho vagonu.Vsude bylo prazdny misto k sezeni,jen my jsme sedeli na sedadlech pro ctyri v osmi.
V tyhle casti Indie,tzn. Pandzab je znat vyssi zivotni uroven nez v Dili.
Ve vlaku jsme jako jedini mohli i kourit. Nejspis proto,ze jsme bili,atrakce.
V Amritsaru jsme byli kolem pul desaty i kdyz predpokladany cas byl osm.
Hotel jsme tentokrat vybirali dve hodky,teda ja.Marecek ze me nebyl zrovna nadsenej.Ale nakonec jsem nasla hezkej a cistej za 500Rs.

Zlatej chram. Nez vstoupis,musis si zout boty(uschovna zdarma)a odevzdat zapalovace,sirky,cigarety a vse ostatni,co by se dalo kourit.Pred vchodem je stocka,kde si musis umyt nohy a muzes vyrazit.Zacina se v levo,nesmis se vracet.Jit v protismeru.V chramu je obrovska kuchyn,kam se denne prichazi zdarma najist tisice lidi(STAtisice,MILIONY,co ja vim).I nam nabizeli,ale byli jsme zrovna po obede.Chram je moc hezkej,uvidite fotky.
No a vcera jsme byli na tech hranicich.Jeli jsme dzipem za 8 petek na hlavu tam i zpet a byl to fakt zazitek.Je srandovni,jak tam pobihaj a vykopavaj nohama,kdyz pochodujou.Prervavaj se s Pakystancema.Na strane Pak. bylo asi 20 lidi,na strane Indie “1000”.Museli by jste to videt na vlastni oci.

No a ted zabijime cas v internetovy kavarne,protoze check out v hotelu bylo ve 12 a mi vyjizdime v 6.15(Tedy meli bychom).Second class sleeper…tak na nas myslete.

Ve Varanasi bychom meli byt za “20 hod”.Tak se ted dostanu na net asi az v Nepalu.
Preji Vam moc krasnej vikend,peknou oslavu,prace at Vam jde od ruky,pusinku vsem a brzy papaa Evula
(nemam cas to po sobe cist,vyrazime na jidlo a pak na nadrazi,tak se oml. za chyby)

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Indie | 28. 9. 2007 v 12.35 | evulka

Přidat komentář

O naší cestě do Indie a Nepálu a do Kanady

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama