BLOG: Krížom krážom po svete

Týždeň v Pekingu

Môj prvý týždeň v Číne sa blíži ku koncu, takže je na čase napísať zhrnutie.

Ja, človek z “dediny” sa pomaly prispôsobujem veľkomestu 🙂 -už nemám infarktové stavy keď prechádzam cez cestu a musím čakať uprostred cesty a predierať sa pomedzi idúce autá, ktoré ani náhodou nezastavia. Taktiež som si zvykla na to, že v metre sa nečaká kým všetci vystúpia, ale treba zapojiť lakte a drať sa dopredu (to isté s vystupovaním), a dokonca mi prestal vadiť aj nechutný zvuk chrachliaceho chlapa (aj žien).

)

Posledné dni sme premenovali Peking na PekLing, keďže tu bolo 2 dni nad 40 stupňov = teplo ako v pekle. Nikdy by som nečakala, že sa budem radovať z toho, že je konečne chladno – iba niečo cez 30.

Ale aby som sa stále iba nesťažovala, je tu pravdaže aj veľa vecí, ktoré sa mi páčia. Napríklad parky. Nie je problém tu stretnúť ľudí, ktorí sa učia hrať na nejakom hudobnom nástroji, cvičia si spev, trénujú rôzne bojové umenia, alebo tancujú. Mám pocit, že individualizmus sa tu moc nenosí, preto asi stretávame veľké skupiny (určite aspoň 100) dievčat alebo babičiek, ktoré naraz tancujú na hudbu tú istú choreografiu. Včera sme zase videli deduškov, ktorí si púšťali šarkanov.

Sarkany

Každá žena by mala ísť aspoň na chvíľu do Číny a bude sa cítiť ako kráľovná krásy. Toľko chlapských pohľadov, čo sa nám ujde za pár zastávok metrom… Nuž, belošky sú pre nich asi všetky sexy. Už sa nepozastavujem nad tým, keď si nás niekto fotí na ulici z diaľky, alebo kráča oproti nám a zdvihne mi pred nos mobil. Pred tým, než som sem prišla mi Maťa spomínala, že si nás budú chcieť odfotiť, ale nečakala som, že to bude až v takom rozsahu. Keď sme boli v Letnom paláci, tak my sme fotili budovy a výhľad a Číňania si fotili nás alebo sa  fotili s nami 🙂 “Prosím vás, mohli by sme sa s vami odfotiť? Dobrý deň, ja som tu na výlete s deťmi z Mongolska a bola by to pre nás veľká česť mať s vami fotku….. ” atď na každom kroku. A to sme stále nevystrčili nos z Pekingu, kde sú na turistov už zvyknutí. Teším sa na zapadlé dedinky  🙂

Mata s mongolskymi detmi

Neskôr pridám aj nejaké fotky, zatiaľ sa majte 🙂

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Čína 2010 | 8. 7. 2010 v 05.21 | cestovatelky

1 komentář

viaceeeeeeeeeeeej info!!! fotiek a vsetkeho… btw super pises:-O

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama