BLOG: Cesta na Srí Lanku

Naše dovolená na Srí Lance

Letos jsme se vypravili na Srí Lanku. Myslím, že každý si tam najde co ho zajímá. Kdo hledá památky určitě nebude sklamaný. Egypt, Mexiko nebo Řecko je nádherné, ale to co uvidíte na Srí Lance se teprve odkrývá. Jsou to památky přes 4.000 před n.l. Nádhera.

Jeli jsme napřed na sever, kde je hodně památek a pomalu jsme se přesouvali přes Kandy kde mají obrovskou botanickou zahradu s orchidáriem. Navštívili jsme soukromou botanickou zahradu kde majitel vyrábí různé masti po kterých za čtvrt hodiny nemáte ani památku. Viděli jsme nejstarší strom na světě 2.000 let starý. V Sigiriy si můžete vyšlápnout na Lví horu kde bývala královská pevnost. Nádherná Dambulla kde jsou chrámové jeskyně se 150 soch Buddhy. Udělali jsme si i výlet do hor, kde jsou čajové plantáže. Trhají se jen vrchní lístky a to celé za 2 dolary denně. Ale jinak jsou ušetřeny od plateb elektřiny, nájmu, neplatí školné a dokonce stát obléká dvakrát v roce děti.

SOUVISEJÍCÍ FOTOGRAFIE
418-ani-na-kole-sukne-nevad.jpg 395-bylo-zniceno-56-hotelu.jpg 323.jpg 282.jpg 252-a-uz-jsme-u-obrovskych.jpg 236-lidove-tance.jpg 209.jpg 186-kandy-chram-budhova-zub.jpg 138-sigiria-lvi-skala.jpg 164-zlaty-budha-golden-temp.jpg 104-je-to-krasna-stavba-chr.jpg 043-vatadage-ma-ctyri-vchod.jpg 028-audiencni-palac.jpg

Jídlo roste všude i zvěř si smíte střelit, ale jen na jídlo. Je to skutečně země snů. Na jihu jsme viděli co dokáže tsunami. Někde zůstali  jen základy po domu. Zamřelo tam na 200.000 lidí. Dnes lidé, kteří přišli o domky spí v kůlnách. Zasloužili by si, aby se obnovil turistický ruch. Zatím jsou hotely poloprázdné. Pohroma, která je potkala je zřejmě ještě čerstvá. Jestli chcete vidět něco zajímavého z hstorie a nebo si jen odpočinout u moře vypravte se tam. Určitě nebudete litovat. Marie 

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Nezařazené | 19. 1. 2007 v 23.45 | marie

3 komentářů

Hodilo by se i info o cenach za ubytovani, jidlo a dopravu. Taky by ne bylo spatne clenit text do odstavcu a kdyby bylo par fotek, to by bylo =)

Tak fotografie ze Sri Lanky byly přidány 🙂

Thank you share

Přidat komentář

Na Sri Lanku a zpět.

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama