BLOG: zase

Tak na zaver

sri_lanka

Posledne psane prispevky se nam ani neulozily, natoz aby byly publikovane. Tak se vam trochu omlouvame, ale lanske pripojeni nas krute zklamalo.

Ve zkratce: z hor jsme sjely kus niz do mesta Ratnapury, ktere je vyhlasenym nalezistem draheho kameni svetoveho vyznamu. Pak jsme zdolaly poutni misto snad nejvyznamnejsi na celem ostrove – Adams Peak a par dni stravily v Kandy a okoli. Navstivily jsme sloni sirotcince Pinnewalu s nejvetsim stadem slonu v lidske peci, botanickou zahradu i Chram zubu.

Dalsi nase cesta smerovala na sever na pamatky – skalni pevnost Sigiriya a stredoveke mesto Polonnaruwa. Na obou mistech jsme krome krasnych pamatek (a temer zadnych turistu) pozorovaly hafo zvere – ptaku, opic a jelinku.

Misto navstevy dalsiho narodniho parku jsme nakonce zajely na vychodni pobrezi do mesta Trincomalee, kde nas po mensich problemech se shanenim hotelu, ubytoval privetivy Tamilec ve velikem dome jen pro nas.Mesto samo o sobe neni nic extra, ale lide jsou tu velmi pratelsti a predevsim nezkazeni turisty, coz je na druhou stranu take dost znat.

Nasledoval prejezd celeho ostrova z vychoda na zapad pres tisic a jeden checkpoint (ne ze by se bylo cemu divit, ale…) a poslednich par dnu travime v Negombu, coz je vcelku nezajimave mesto proslule u nemeckych turistu. (Nechapeme cim- plaze nic moc,more takz – zakalene.)

Takze jsme podnikly velky shopping a sunbeaching – cele jsme zrudly a nacpat ty tuny caje do batohu skoro nejde:). Uz se tesime, jak budeme zitra hnednout v letadle…

Papaa!

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Šrí Lanka | 17. 2. 2008 v 14.47 | zase

2 komentářů

Tak jste se nakonec vydaly na severovychod do Trincomalee? 🙂 Hezky 😉 Ikdyz mesto je vazne nic moc, doufam, ze Vam aspon vyslo pocasi….

Medvidek: jo, myslim ze vyslo, jen tech kontrol bylo prilis. Ale mesto zajimave a nas domaci na jednu noc opravdu prijemny 🙂

Přidat komentář

o tom, jak se Zitka a Štěpka vydaly na cesty:)

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama