BLOG: zase

Melaka a odlet

V podvecer jsme dorazily rozespale a rozlamane do Melaky a jmuly se bloudit po okoli autobusaku. Nakonec nezbylo nez si vzit taxi (tentokrat 2) a nechat se k hotelu odvezt – i kdyz i taxi melo problem se v centru vyznat. Ubytovaly jsme se v preplnenem hotylku na chodbe (stale jsou nejake prazdniny a vsude je trochu plnejc) a vyrazily naveceri.

Druhy den rano jsme po velkem pradle a jinych veselostech vyrazily do nedaleke ZOO. Prijemne expozice, barevni ptaci, slusne vybehy pro selmy, jen opic nejak pomalu…o mizernych suvenyrech nemluve.

V Melace jsme pojedly u Indu (slast pro chutove bunky), prosly co nejrychleji mestem (trochu problem pri zdejsi kvalitni nabidce vseho mozneho) a na hotelu zjistily ze vecerni barbecue se nekona. Chvili jsme posedely na strese a odpocivaly.

Vecerni ruch nakupni ulice nas ale rychle odrovnal. Holky se vybavily hromadou fantastickych tricek, nakoupily jsme dalsi  sperky a bez vecere sly radeji spat.

Rano jsme jeste prosly mesto, nasnidaly se, dobalily a vyrazily na autobusak. S jednim prestupem jsme se dokodrcaly na letiste, pojedly v mekaci (brrr) a sly se nechat odbavit. Vse zacalo nevine nadvahou nekterych batohu a dohodou ze se sectou a ono to nejak vyjde. Pak si  pani vsimla, ze v mem pasu je nejaka divna expirace (chybelo mi z 6 mesicu 6 dni) a odmitla me odbavit. Po hodine probehla jakasi komunikace s Brunei, a bylo mi receno ze potrebuji zpatecni letenku (nejde stormovat a leti mi to dnes vecer :-D). Takze tak…

Let prijemny (A 320), letiste rovnez. Taxi k hotelu, pesky k dalsimu. Ubytovat se, vecere… cast skupiny vyrazila na nocni vychazku, cast pokurovala sisu v parku.

Rano jsme vyrazily obhlednout  mistni pametihodnosti. Zcela varene jsme zvladly 2 mesity a pak uz jsme se radeji presunovaly autobusiky. Ale vic nez pamatky nas nadchlo hned na zacatku mesto nad vodou, plne odpadku, kvetin, pradla a chodnicku. Po poledni jsme vyklidily pokoj a odjely na trajekt. Rychlolod nas premistila do Labuanu, kde jsme nasly luxusni pokoj v nove zrekonstruovanem hotelu, ktery prave otevrel (veci jsou stale zaigelitovane).

Po veceri jsme nakoupily nejake to kaficko a susenky, navstivily internet, popily pivicka a sly spat. Dnes cekame na trajekt do Kota Kinabalu, odkad se chystame na zdejsi 4 tisicovej kopecek… a taky na oslavy noveho roku – dnes konecne konci Ramadan!

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Malajsie | 1. 10. 2008 v 04.04 | zase

Přidat komentář

o tom, jak se Zitka a Štěpka vydaly na cesty:)

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama