BLOG: zase

Bajecne Perhentiany

Z Cameron Highlands jsme se po krasne nove silnici prostopovaly pres kopce do niziny (ono tam totiz nejezdi autobusy, kdyz je silnice nova a v okolnich pralesich ziji skoro jen tygri a kvetou rafflesie). V meste Gua Musang jsme se odhodlaly vyzkouset mistni vlaky. V poloostrovni casti Malajsie jsou vpodstate jen dve trasy, tak uz bychom taky nemusely tu sanci opet mit. Po klasickem cinskem obede – smazena ryze, resp. nudle (na vyber mame mezi cinskou, indickou a malajskou kuchyni – ta posledni je kombinaci vseho mozneho, a pri ramadanu navyber proste moc neni), jsme si prosedely bezne zpozdeni na vlakaci a nakonec se stastne a opocene po asi 6 hodinach ve vlaku dostaly do Kota Bharu.

nic.JPG

Pozde v noci jsme se svezly taxiky do mesta, ubytovaly se a dockaly se vytouzene sprchy. Dalsi rano jsme si konecne zaridily letenky na Borneo a vyrazily na dlouho vytouzene ostrovy v jihocinskem mori. Cesta nekolika autobusy nebyla zdaleka tak vydatna jako predesly vlak, ale osvezeni jsme se dockaly na rychlolodi:).

Nechaly jsme se odvezt na mensi ostrov a jeste co nejdal od lidi. Do krasne zatoky, poeticky zvane D`Lagoon. Zpocatku se zdalo, ze nas nikdo nebude ani chtit vylodit, ale vse se skvele vyvinulo a prazdniny v raji se naplnily.

ostrov.JPG   zapad.JPG

Dalsi den a pul jsme stravily snorchlovanim, koupanim, pozorovanim zapadu slunce, konzumaci skveleho jidla a Kristynciny nove vodnice… Krome mnoha dalsich veci nektere pozorovaly treba i zraloka. Krasne dny na opustenem konci sveta jen s par dalsimi turisty, mistnim personalem, dvemi makaky, varany a rybickami. K tomu hodne slunicka, pisek, korali,…

Bezva pobyt zavrsil navrat na pevninu. Rychlolod byla tentokrat opravdu rychlo! Frceli jsme jak o zavd, hopsali na mori a my se moc bavily slecnou Ruskou, ktera z toho mela skoro ujmu na zdravi.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Malajsie | 30. 9. 2008 v 14.02 | zase

Přidat komentář

o tom, jak se Zitka a Štěpka vydaly na cesty:)

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama