BLOG: on my way…

Den 8: Poznavame Delhi

indie

Vylet po ruznych svatynich v Delhi.

Jelikoz nas vcera cyklo riksha nezavezl k Lotus Temple, vydavame se nejdriv tam. Je to pusobiva stavba na obrovskem travnatem poli. Dovnitr nas pousteji po malych skupinkach a vyzaduji naproste ticho, abychom okolni nerusili v meditaci. Pote jedeme do Akshar Dham Temple na druhem brehu Yamuna River. Komplex svatyn je postaven velmi tradicne, takze neni poznat, ze byl vystaven sotva pred nekolika desetileti. Stejne stara je i vira, kterou reprezentuje. Vubec to tu na me pusobi dojmem, ze co svatyne, to jine nabozenstvi. Vsechny jsou ale velmi tolerantni a v podstate i hlasaji podobna moudra.
Pri presunu k dalsi pamatce, vyuzivame metra, ktere nam doporucil Richard. A skutecne – za 9Rs na osobu ujedeme pekny kus cesty. Navic je to snad nejcistsi misto v Indii – zadne odpadky ani plivance, zadny smrad, jen prijemne klimatizovane prostredi.
Vystupujeme na stanici kterou od Laxmi Narayan Temple (nasi dalsi destinace, zvane tez Birla Mandir) deli asi dva kilometry parku. Jenze to, co se na mape zdalo byt parkem je ve skutecnosti dzungli. Nevedou pres ni ani zadne cesticky, jen jedna rusna dvouproudovka. Jako naivni evropane, jsme totiz na mape spatne dekodovali zeleny flek uprostred mesta – tady to zdaleka park byt nemusi 😉 Uvnitr byli videt divocaci, opice a vsudypritomne kravy. Konecne s pomoci rikshi dorazime ke svatyni a prohlizime si ji.
Pak uz zbyva jen najit vhodne misto k jidlu – podle pruvodce se nam zda docela vhodny Chicken Inn u Bikaner House. Jenze pozor – zkusenost ukazala, ze restaurace, vyjmenovane v poslednim vydani lonely planet nekdy az ztrojnasobily ceny! Vzhledem k tomu, ze se jedna o nejpopularnejsiho pruvodce, je to pro ne vyborna reklama, pritahujici belochy (kteri jsou v jejich ocich pohadkove bohati)..

Lotus Temple Metro v Delhi Laxmi Narayan Temple

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Indie 2008 | 29. 3. 2008 v 15.00 | sigfried

3 komentářů

No, to je wielki aua z tym, ze Was okradli. Glownie, zescie nie prziszli o aparat a inne drogi rzeczy. Trzymomy kciuki,fotki som super,pofocicie tez jaki zwierzontka?;)

ty ale wyfoccie se tam tez wy sami co?
jo wiym ze to mozna niechcecie publikowac, ale tak pro jistote, aby my fakt wiedzieli ze scie tam byli 😉
inaczy tez dzierzymy palce, snad uz wszecko klapie lepi.

3 sexual tourist | 2. 4. 2008 v 23.32
Ty sigfried a ostroznie tam, wiysz jak – syfilis, kapavka a niedej Boze coska gorszego,to je tam v tych stronach roz dwa!!!Gdyby co tak do tego idz jyny z Jesusym:)))

Přidat komentář

sigfried’s travelmania

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama