BLOG: on my way…

Den 6-7: Prijezd do Delhi

indie

Cesta busem do Delhi a prvni den v hlavnim meste.

Rano se balime a vyrazime z hotelu na autobusak koupit listky do Delhi. Transakce je prekvapive jednoducha a listek i s rezervaci mista mame behem dvou minut. Cesta do Delhi v neklimatizovanem autobusu trva zhruba 6 hodin a prijde na 280,- Rs. Batohy nechavame v uschovne ve dvou hodinach, ktere nam zbyly do odjezdu autobusu chceme najit klidne misto na obed. Tuktukari jsou opet neskutecne otravni a pred nema schovavame do pomerne rozumne vypadajici restaurace, abychom si dali neco k piti. Bohuzel ale obsluha neumi vubec anglicky a nechapou co se nam nezda na nelahvovem piti s ledem… Nakonec platime aniz bychom se napili. Presouvame se tedy jinde a po rychlem obede jdeme na bus.
Cesta utika pomerne rychle, protoze podrimujeme a veceru prijizdime na autobusove nadrazi Bikaner House v New Delhi. Tam uz nas ceka Ewin bratr Piotr a hned nam ukazuje jak se smlouva s tuktukari 😉 Jedeme k nemu domu a kupujeme veceri v poulicnim stanku. Vecer poznavame Pitrovy spolubydlici – Richarda a Jennifer z Australie, a Renate a Arnolda z Nizozemska. Vsichni jsou tu na stazi a bydli ve spolecnem byte ve ctvrti Lajpat Nagar.
Dopravame si opravdu vydatny spanek a po snidani jdeme do internet cafe. Vypadky elektriny jsou tu v nadennim poradku, takze jsme si clanek o priletu do Jaipuru napsali hned dvakrat 😉 Pak se vydavame na central market, nejvetsi trziste v Lajpat Nagaru, a obchazime stanky – bezvysledne shanim kratasy, zatimco Ewa si kupuje satek z viskozy. Z trziste si bereme cyklo-rikshu, aby nas zavezl do Bahai House of Worship – takzvanemu Lotus Temple, ktere vypada trochu jako opera v Sydney. Ten nas vsak fikane zavezl tam, kde to nemel dokopce a vysadil nas u Krishna Temple. Neveda, jak ma stavba vypadat vystupujeme a az uvnitr zjistujeme kde jsme 😉 Nu coz – i tak to bylo zajimave 🙂
Ulice na ktere bydlime Bata Ambasador Krishna Temple za svetla Krishna Temple za tmy

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Indie 2008 | 20. 3. 2008 v 13.52 | sigfried

4 komentářů

Fakt super, przeczytali my to z olbrzymim zainteresowaniym, uz se piszymy notatki 😀 Te wpisy do bloga publikujesz z kafejek po drodze? Ni ma problem tam podlonczyc fotak a nasciongac fotki? Jaki tam je klimat? Bo na fotkach to wyglondo tak jesiynnie … W kazdym razie zazdrosc nas zzero, pisz dali, czekomy!

Jesus: Klimat je szalenie zmienny – do Jaipuru my przyjechali jak akurat pore dni padalo, takze bylo przyjemnie. W Delhi byly straszne hyca, w Agrze tez. Uciekli my w kopce do Nainitalu a marzli my. Teraz w Darjeelingu tak samo. Miyndzy tym Varanasi a zas nieznosne hyca 😉
Internetowe kafeczka tu fungujom calkiym dobrze a je ich kupa. Fotak se podlonczysz bez problemu a z reguly oferujom aj moznosc wypolynia CD (nikiedy aj DVD), w wypadku, ze mosz pelnom karte.

2 ALL: Omlouvame se za vypadek zpravodajstvi, ale cestou z Varanasi do New Jalpaiguri nas okradli. Predevsim jsme prisli o pasy a jednu kreditku, takze jsme ted chvili stradali kazdou rupii. Ted uz by to snad melo byt lepsi.
Budeme nicmene muset zmenit nas planovany itinerar, kvuli navsteve velvyslanectvi, takze se do Bombaje dostanem driv, ale mozna budem muset vynechat Goa (a vzdali jsme se Sikkimu)..

Czau Farao!
Tak uz kriminalni zapletka!…Pasy Wom ukradli?…W Europie nie-e-gzystujecie,ale Indom a krowom to je asi jedno!…jak myslicie,ze tam miejscowymi je odbiyrany ten turrysmus a co na to krowki-przezwykujom aj przed kamerami tak niezauja…kupe szczynscio,a drzim palce!!!!! J.

Přidat komentář

sigfried’s travelmania

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama