BLOG: on my way…

Den 4: Prilet do Jaipuru

indie

Jak nas privitala Indie 🙂

Indie nas privitala nikoliv podanim ruky, ale nakopnutim 😉 Po vyrizeni formalit na letisti vychazime pred halu a vrha se na nas dav asi padesati neodbutnych tuktukaru (ricicu moto-riks) a melych decek, snazicich se nam prodat hindske noviny. Neumime je setrast, nakonec nachazime utociste opodal stojicich nemcu, kteri nam davaji nekolik rad, napriklad kde koupit predplaceny listek na taxi a nenechat se tak oskubat nenechavymi tuktukari.
Ve 4 rano mistniho casu tedy odjizdime hledat hotel. Vsechny levne pozice z lonely planet pruvodce jsou ale plne a taxikar po chvilce zacina stavkovat, ze pry uz svuj ukol splnil.. Bereme tedy nejblizsi hotel. Dvouluzkovy pokoj je sice za 600Rs (280Kc), ale aspon ma tekouci teplou vodu, funkcni zasuvky a vetrak.
Po sprse se Ewa odebira do postele a ja na obchuzku poblizkych hotelu, s cilem najit neco levnejsiho. To se ale nakonec nepodari, a tak si pouze uzivam kouzlo zdejsich ulic a provozu. Zpet se vracim asi v 9 a po dvou neprespanych nocich konecne usinam..
Budime se az odpoledne a po “snidani” si povidame s nasim americkym sousede. Davanam nekolik rad ohledne cestovani, pak se ale rozhovor presouva k tematu americkych prezidentskych voleb 😉
Jdeme se projit do mesta, pro zdejsi SIMku (SMS do zahranici odesilat nejdou, i pres to, ze v ceniku je maji – pry je to beznym jevem) a na vlakove nadrazi, kde zjistujeme, jak slozity muze byt nakup listku. Vzdavame se s tim, ze zitra zkusime autobus.
Na veceri jdeme do protejsiho hotelu (Pearl Palace z lonely planet – nevim, jak je na tom s cenami pokoju pote, co se dostal do pruvodce, ale stresni restaurace rozhodne stoji za to; zejmena po setmeni).

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Indie 2008 | 14. 3. 2008 v 10.00 | sigfried

Přidat komentář

sigfried’s travelmania

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama