BLOG: on my way…

Den 3: Sharjah

Poznavame Arabske Emiraty a zdejsi zvyky.

Brzy rano na Istanbulskem letisti potkavame dva Cechy (Lukase a Terezu), kteri take smeruji do Indie (ale do Bombaje). Ve fronte k check-inu vzajemne degustujeme nase dezinfekce (nas fernet a jejich borovicku) 😉 V letadle nam jsou ovsem sousedy nezvykle hlucna skupina muslimsu, kazdy ve sve originalni cepicce 🙂
Do Sharjahu priletame po bezesne noci a vycerpani vyrizujeme kratkodobou vizu UAE. Velice slozita formalita zahrnuje nekolik front a formularu, dokonce i ocni sken (jak jinak by totiz identifikovali zcela zahalene arabske zeny).. Loucime se s Lukasem a Terezou a vydavame se taxikem do centra. Prekvapive nas stoji asi trikrat vic, nez jsme byli informovani a navic nas taxikarka zavezla k obchodnimu domu City Center (ktery vsak s centrem mesta nemel nic spolecneho). Prochazime se parkem u brehu laguny a sledujeme reakce kolemjdoucich na Ewin evropsky odev 🙂 I presto, ze je Sharjah nejortodoxnejsim z emiratu, jsme se vsak zadneho pohorseni nedockali. Jen jednou nasim smerem provokativne piskala skupina mladiku..
Navsteva blizke mesity poskytuje predevsim moznost oplachnuti nohou 😉 Pote se odvazime i vstoupit dovnitr. V tom teple nam docela brzo dochazeji sily a tak polehavame podel brehu pod palmami a postupne se presouvame do centra. Sharjah je ale jedno velke staveniste, takze se krome spoustu mesit (kterym jsme jeste neprivykli) kochame rozmachlymi architektonickymi dily, ktere vyrustaji doslova na pousti.
I presto, ze jsou Emiraty velice vyspelou zemi, nejsou vubec drahe. Pro priklad obed ve fast foodu pro dva prisel na cca 80,- Kc, hodina v internetove kavarne na 30,- Kc a dve kavy staly necelych 20 korun.
K veceru se taxikem vracime na letiste, ktere nyni praska ve svech. Opet se setkavame s nasimi muslimskymi prateli, kterym prekvapive zase pridelili sousedni sedadla 🙂 Letadlo AirArabia opet odleta s pulhodinovym zpozdenim…

Mesita Arab na lavicce u laguny Palmova alej

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Indie 2008 | 12. 3. 2008 v 19.38 | sigfried

8 komentářů

Kolik po vas chteli za taxi? Chteli stejnou cenu za jizdu zpet na letiste?

2 misiu+denia | 13. 3. 2008 v 14.59
Kuuuk Slonka 😉 Glownie kupa foccie, ac se momy na co dziwac, ja a porwejcie aj jaksi widokowki, bych se je potym wystawila nad lozko 😉 paaaaaa a kupa nadchnien po drodze!!!

Nedockave vyhlizime pokracovani 😉

Ciekawe, czy srodek dezynfekcyjny sie sprawdza i w jakim goracu sie poruszacie

medvidek: z letiste jsme meli platit udajne neco mezi 20 – 30 plus 20 nastupni taxu (plati se jen u letiste). Cestou byly zacpy, takze jsme nakonec platili 58 (!). Zpet jsme se dostali za 23..

mit: Dezynfekcja narazie fonguje 🙂 Po wczorajszym przywitaniu z Piotrkym ji rapidnie ubylo, ale pry tu idzie tanio kupic dobry rum 🙂

Zdravím

Tiez mám na pláne vybrat sa cez Sharjah do indie.

Ako to je s vizami do SAE ? musím mať tranzitné keď iba prestupujem do indie ?

Ako je to s tými krátkodobými ? platí sa za ne ?
chcel by som si jedným smerom urobiť pauzu na tri dni a pozrieť si Sharjah a Dubai.

Díky
RUdi

Rudko: pokud bys pouze prestoupil, tudiz neopustil prostor letiste, pak zadnou vizu nepotrebujes. muzes si ale vystat par front a dostat transferni vizum platne 96 hodin a pak muzes letiste opustit. vesmes by s tim nemel byt problem a je to zdarma, jen to trochu trva – asi 3 hodiny, zalezi na frontach..
dalsi moznost uz je dosti komplikovana – delsi turisticke vizum si muzes nechat vystavit na emiratske ambasade ve vidni a to je samozrejme zpoplatnene. detaily si muzes najit na strankach te ambasady, ale predpokladam, ze transferni vizum , vyrizene primo na letisti po priletu, ti bude stacit..

Přidat komentář

sigfried’s travelmania

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama