BLOG: Informační blog

V zimě na dovolenou k moři za akční ceny

Léto už před pár měsíci vystřídala tuhá zima a nám tak nezbylo než lehké šaty vyměnit za pletené svetry, zateplené bundy a nepromokavou obuv, bez které se v deštivé České republice nelze obejít. I když i zasněžené kopce, ranní jinovatka a štiplavý mrazík mají své kouzlo, ne všichni zimní měsíce dobře snášejí, ba dokonce je nemohou vystát. Pakliže se i vy řadíte k těm, co preferují teplo, písek, šum moře a koktejly, nezbude vám, než se místo výpravy do hor, vydat za krásami přímořských destinací, k čemuž vám snadno a rychle dopomohou online letenky Ryanair.

Egypt je oblíbenou destinací i v zimě, autor: Igor-Tsybulskiy

 

Rozhodnout se pro zahraniční dovolenou koncem listopadu sice není žádný problém, o poznání složitější však bude vybrat ideální lokalitu. V létě máte na výběr prakticky z celého světa, kde na vás čekají sluncem zalité pláže a teplé moře, stačí tedy nasednout do automobilu a za pár hodin se už koupat v jaderském moři. Zima se ovšem nevyhne ani námi oblíbeným Středozemním státům, kde sice nesněží, ale moře vás lákat také nebude. Nezbude vám tedy, než se vypravit o kousek dál…

Velmi oblíbenou oblastí na zimní dovolené u moře se stal Egypt nebo Tunisko, což jsou pro nás Evropany atraktivní lokality a díky snadné dostupnosti i cenově přijatelné. Teď v listopadu se pořízení last minute letenek maximálně vyplatí a pokud budete mít štěstí, seženete i cenově výhodné ubytování. Dovolená v příjemném egyptském hotelu s all inclusive servisem vás tak může vyjít i na poloviční peníze, než v například v červenci, kdy je sezóna v plném proudu. Na co ale dejte opravdový pozor je místní voda, ta vám může způsobit takzvanou faraonovu pomstu v podobě střevních obtíží. Pokud se vyhnete koktejlům z pramenité vody, nemusíte se ničeho obávat. Teď už si jen na ikarus.sk sežeňte zajímavou četbu do letadla např. od autorky Catherine Coulterové a můžete vyrazit vstříc odpočinku a zlatavému opálení.

Ohromné oblibě se v posledních letech těší také Asie, konkrétně exotické Thajsko, které je dokonalým prototypem ráje na zemi. Kromě jedinečné přírody si turisté velmi oblíbili místní trhy, kde seženete místní koření, čerstvou zeleninu, ale také vlasovou kosmetiku nebo trička, jež skvěle poslouží jako suvenýr, Průzračné moře, bělostný písek, gurmánské speciality a netypická architektura vás dostanou natolik, že se sem budete chtít opakovaně vracet, thajské kultury se zkrátka nelze jen tak nabažit.

 

Vydejte se v zimě do Thajska, autor: Gedsman

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Nezařazené | 25. 11. 2012 v 23.09 | sykorovaverca

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama