BLOG: Informační blog

New York: město ke kulturnímu vyžití, nákupům i studiu angličtiny!

New York je největší město USA. Často se mu přezdívá Město, které nikdy nespí nebo také Velké Jablko, kvůli tvaru. New York je plný kontrastů, žijí zde přistěhovalci z celého světa, kteří náleží různým kulturám a vyznávají nejrůznější náboženství, nebo třeba bohatí byznysmeni, kteří denně podepisují důležité smlouvy. V New Yorku se stále něco děje, pořád se zde točí kola života. Budete si zde připadat kreativní, volnomyslní a budete se chtít všeho účastnit. Zde najdete pár tipů, jak nejlépe zapadnout do newyorkského života.

 

zdroj http://www.flickr.com/photos/vinothchandar/5663233533/sizes/m/in/photostream/

1)     Navštivte všechny pamětihodnosti a zajímavá místa

Symbolem New Yorku je známá Socha svobody, kterou můžete navštívit na Manhattanu. Zde najdete i spoustu důležitých mrakodrapů, jako například Empire State Building, nebo památné místo Ground Zero. Dalším zajímavým místem je také Ellis Island, kde se zastavil snad každý emigrant, který snil o životě v USA. Během návštěvy byste ale určitě neměli vynechat ani katedrálu svatého Patrika, Bow Bridge nebo Strawberry Fields memorial.

 

zdroj http://www.flickr.com/photos/23912576@N05/3010066621/sizes/m/in/photostream/

2)     Poznejte kulturní stránku New Yorku

Muzea a galerie v New Yorku patří mezi nejlepší na světě. Mezi ty nejznámější patří Metropolitní muzeum umění,  Elliss Island Immigration Museum, Muzeum moderního umění, Guggenheimovo muzeum, Skyscrapper muzeum, tzv. muzeum mrakodrapů, nebo Whitney Museum of American Art. Spousta menších muzeí se také nachází na Muzejní míli, části Páte Avenue na Manhattanu. Zajímavým kulturním zážitkem je ale třeba i návštěva jednoho z newyorských divadel na Broadwayi a podél 42. ulice, jelikož zdejší divadla fungují již od 80. let 19. století. Za návštěvu ale stojí třeba i newyorská opera, filharmonie nebo balet.

3)     Nenechte si ujít nákupy na Manhattanu

New York je rájem na nákupy. Můžete zde sehnat jak návrhářské kousky, tak i značkové oblečení nebo jen zboží nakupované při běžném nákupu. Na návrhářské skvosty se vypravte do proslulé Páte Avenue, kde najdete ty nejluxusnější butiky. Značkové zboží za nízké ceny seženete také zde, vyražte ale například do obchodů jako Centruy 21 nebo Marshall’s. Neznačkové zboží všeho druhu pak najdete třeba v jedenáctipatrovém a zároveň největším obchodním centru na světě Macy’s.

4)     Naučte se anglicky

New York je skvělým místem na studium angličtiny a právě proto se sem každý rok vydá spousta studentů na jazykový pobyt. Sídlí zde mnoho kvalitních jazykových škol, kde vyučují kvalifikovaní rodilí lektoři a pobyt v New Yorku se tak pro studenty stává skvělou investicí do vzdělání. Pro více informací o studiu angličtiny v New Yorku klikněte zde. Poštěstí se tak i vám, že budete mít možnost strávit hned několik týdnů v tomto extravagantním a živém městě a zároveň si u toho budete moci brousit vaší slovní zásobu, gramatiku, poslech i mluvení. Hlavně pak budete mít možnost použít své nově nabyté znalosti v praxi při každodenních činnostech. Pro více se proto obraťte na http://www.esl-jazykovky.cz, kvalitní společnost, která nabízí nejnižší ceny na trhu.

5)     Poznejte zelený New York

Skoro 14% celého New Yorku představují parky, kterých je město plné. Každý návštěvník by měl alespoň jeden z newyorských parků navštívit, ať už se sem vydáte na piknik nebo na procházku. Mezi nejznámější a nejlepší parky patří třeba Brooklyn Bridge Park, Central Park, nejnavštěvovanější park New Yorku, The High Line, Prospect Park nebo Flushing Meadows-Corona Park.

 

zdroj http://www.flickr.com/photos/yourdon/3049152556/sizes/m/in/photostream/

6)     Prohýřete noc v jednom z místních klubů či barů

Ne nadarmo se New Yorku přezdívá Město, které nikdy nespí, zdejší párty totiž trvají většinou až do odpoledne dalšího dne. New York má co nabídnout sedm dní v týdnu a navíc pro klientelu všeho druhu, najdete zde totiž všechny druhy podniků s nejrůznějšími druhy hudby.

 

zdroj http://www.flickr.com/photos/23912576@N05/3010975006/sizes/m/in/photostream/

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Nezařazené | 29. 11. 2012 v 15.01 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama