BLOG: Informační blog

Dovolená 2012 aneb připravte se na léto již nyní!

I když je teprve duben a my se stále potýkáme s aprílovým počasím, letní měsíce zde budou cobydup a proto byste pomalu měli začít řešit letní dovolenou, která vás vyjde na pěkné peníze a přitom si užijete nezapomenutelné prázdniny. Základní kritérium, které je pro váš výběr zásadní je typ odpočinku, který preferujete. Pro milovníky turistiky, kempování či jiných sportovních aktivit je ideální volbou stanování u jezera, pobyt v horském srubu či levnější dovolená na území Čech. Plánujete-li uvolnění v přírodě s partou přátel a basou dobrého piva, ubytujte se v soukromém penzionu s možností venkovních aktivit, procházek a případného koupání.

Jak již bylo řečeno, odpočinek si každý představuje jinak a záleží pouze na vás jakou variantu zvolíte a jaké vzpomínky si vytvoříte. Pojměte dovolenou po svém a vydejte se na wellness pobyt, kde načerpáte nové síly a budete zářit štěstím. Bahenní lázně, čokoládové zábaly, masáže a saunu si užijte nejenom v Mariánských lázní, ale třeba v Maďarsku, jenž se pyšní proslulými lázeňskými komplexy. Relaxační pobyt je to pravou volbou pro zamilovaný pár či pro partu nejlepších přítelkyň, které zoufale potřebují regeneraci a chvilkové odloučení od namáhavé práce a domácí rutiny. V lázních vám odborníci mimo jiné poradí jak pečovat o pleť, jak se stravovat a v první řadě, jak zhubnout.

Sice se tužby a fantazie každého jedince značně liší, avšak drtivá většina si pravou letní dovolenou představuje na písečné pláži zalité sluncem, doprovázené šumem slaného moře a vlhkým přímořským vzduchem. Ubytování u moře je ideální variantou jak pro novomanželský pár, pro partu přátel, tak pro početnou rodinu s dětmi, důležitým kritériem však je volba lokality a stupně luxusu, v jakém si hodláte pobyt užít. Nechcete-li utratit nevyčíslitelné sumy, vyberte si skromný apartmán u pobřeží Itálie či Chorvatska, pokud se rozhodnete pro vlastní stravu a dopravu osobním automobilem, zažijete dovolenou v příjemném prostředí za pár korun. Ideální volbou pro střední vrstvu, jenž preferuje leteckou dopravu a polopenzi je dovolená Rhodos, kde na vás čekají tropické teploty, ledové koktejly a průzračné moře. Pokud vás láká neskonalá exotika a nebojíte se neznámého prostředí a odlišné kultury, zavítejte do asijského Thajska či Karibského moře.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Nezařazené | 17. 4. 2012 v 14.23 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama