BLOG: Informační blog

Proč musíte mít cestovní pojištění do zahraničí i např. do Chorvatska?

Léto a dovolená je pomalu za dveřmi. Chystáte se letos vycestovat do zahraničí? Už jste přemýšleli nad tím nejdůležitějším, tj. nad cestovním pojištěním? Nic nepodceňujte, pojistit se potřebujete i do tolik navštěvovaného Chorvatska. Pokud stále nevíte, jaké pojištění vybrat, čtěte dál.

Cestování do zahraničí

Většina Čechů cestuje do zahraničí zejména v letním období, tedy v době prázdnin a dovolených. Bohužel se pro někoho dovolená nakonec nevyplatí, a proč? Pokud si předem nesjednáte cestovní pojištění do zahraničí, může vás ošetření vyjít na obrovskou sumu. Myslete nejen na sebe, ale i ty nejmenší, kteří s vámi cestují. Právě oni se mohou zranit nebo přijít k úrazu s mnohem větší pravděpodobností než vy. Vycestovat bez pojištění je zkrátka hazard.

Pojištění do zahraničí

K tomu, aby vás v zahraničí ošetřili, nestačí pouze kartička zdravotní pojišťovny. Pokud na ní spoléháte, připravte si s sebou i bankovní kartu, slovník, naditou peněženku a pevné nervy. Chcete-li ušetřit peníze, být v tomto směru zajištěny a za případné ošetření neplatit nehorázné sumy, pojistěte se.
Předem je dobré rozmyslet, zda se budete na pláži pouze opalovat, nebo jestli chcete během vaší dovolené třeba i sportovat, lézt po horách, jezdit na kolech, potápět se, apod.

Dalším krokem při výběru pojištění hraje roli destinace, kam se chystáte.

Letní dovolená

Být na dovolené bez starostí a užít si na plno dny volna je tak snadné. Doporučuji vám sjednat cestovní pojištění Allianz, kde si vyberete to nejvýhodnější cestovní pojištění přímo pro vás. Ani nemusíte nikam jezdit či chodit, lze ho snadno sjednat online. Sjednat krátkodobou pojistku můžete na dobu 90 – 120 dnů. Allianz pojišťovna nabízí kompletní servis v této oblasti a bezproblémové vyřizování pojistných událostí.

Výhody cestovního pojištění

Mezi výhody patří již zmíněné pojištění online, které vám nezabere tolika času (zhruba 5 minut), uzavřete ho z pohodlí domova a navíc je za velice příjemné ceny. Automaticky můžete být pojištěni pro více než 150 sportovních aktivit, v případě zemětřesení nebo občanským nepokojům vám bude pojištění bezplatně prodlouženo, asistenční služby jsou poskytovány v českém jazyce a mnoho dalších. V případě, že dojde ke vzniku škodné události, kontaktujte ihned asistenční služby Allianz pojišťovny, která vás navede krok za krokem a řekne, jaké kroky jsou nutné provést.
Stejně tak jako výhody, existují bohužel i nevýhody. Nevýhodu mají např. ženy po 26. týdnu těhotenství, na které nejsou hrazeny náklady u cestovního pojištění a bohužel ani pro lidi s akutním onemocněním, které ho již měli před odjezdem za hranice ČR.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 22. 5. 2018 v 11.36 | Marek Maťovka

1 komentář

Nazdar, toto je komentář.
Pokud ho chcete smazat, přihlaste se. Potom se podívejte na správu komentářů a v ní už ho můžete upravit nebo smazat. Jak jednoduché, že? 😉

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama