BLOG: Informační blog

Zážitkový výlet s dětmi

Možná nevíte jak své děti odměnit za jejich celoroční školní snažení. Lámete si hlavu nad nějakým „pohádkovým“ dárkem. Vezměte je tam, kde budou obklopeny živými pohádkovými bytostmi a spoustou zážitkových atrakcí. Tam, kde si budou moci vyzkoušet svoji kreativitu, zručnost a bystrost, budou se bavit a vy s nimi. Už nemusíte řešit kam na výlet s dětmi. Vezměte je na celodenní zážitkový den do Rodinného zábavního parku Fábula v Kamenici nad Lipou.

Že nemáte tušení, co vás bude čekat?

Nevadí, přestože je nabídka programů a trakcí pohádkového království opravdu široká, pokusíme se vám ve stručnosti představit alespoň ty hlavní.

Čekají vás zážitkové atrakce pro celou rodinu

Zábavní park Fábula letos otevírá již pátou sezónu své brány malým i velkým návštěvníkům. Každý rok pro ně připravuje mnoho novinek a ani v letošním roce tomu není jinak. Můžete se těšit na jejich žhavou novinku Útěk ze žaláře. Jedná se o čím dál víc populární únikovou hru. Protože se areál parku z části nachází v bývalé budově Okresního soudu a zůstaly zde zachovány staré cely, je celkem jasné, kde se bude odehrávat. Hra má dvě varianty podle obtížnosti, pro malé děti a pro starší a dospělé. Podaří se vám najít důkazy o vlastní nevině a najít cestu na svobodu?

Další změna se týká propojení jednotlivých aktivit. V tomto roce bude většinu atrakcí spojovat Cesta kouzelníka Kellyho. Na této pouti budou děti za jednotlivé úkoly získávat body do hracích karet. Podle jejich počtu si budou moci na konci vyzvednout lákavou odměnu.

A kam je magistr Kelly zavede?

Ocitnou se v Pohádkovém sklepení, kde potkají pohádkové bytosti, které je potrápí zapeklitými úkoly. Projdou přírodním Zámeckým bludištěm plným překážek. Budou řešit Tajemné šifrování, které je připraveno pro ty nejmenší v jednodušší podobě. Starší děti budou luštit složitější šifry. Zahrají si Obří společenské hry zapsané v České knize rekordů Agentury Dobrý den. Kreativitu mohou projevit ve Tvořivých dílnách, kde si každý najde to, co mu jde nejlépe. Celou cestu mohou absolvovat v převleku oblíbené pohádkové postavy, který si zapůjčí v Půjčovně kostýmů.

10509493_701235136611131_2466774404157453052_n-u-300x225@2x

To však není všechno

I další aktivity stojí určitě za povšimnutí. Například Střelnice pro střelbu z kuše, Království hlavolamů pro malé i velké, Pohádkový Betlém, Letní amfiteátr s mnoha divadelními představeními, Fábulovo Minizoo, loutkoherectví s Obřími marionetami a různé prolézačky a skluzavky na Venkovním dětském hřišti.

Pochutnáte si ve stylové krčmě, odpočnete v pohádkové cukrárně

O vaše občerstvení a osvěžení se postará stylový Hostinec u Loupežníka Bambitky. Tato originální krčma změní váš oběd díky atmosféře hořících svíček, dobově hudbě a pohádkovému personálu v opravdový zážitek. Malý hlad zažene občerstvení U Otesánka. Zamlsat si děti budou moci v Pohádkové cukrárně.

Už víte kam o víkendu s dětmi?

Ano, vydejte se Rodinného parku Fábula. Během letních prázdnin se v něm bude konat mnoho tematických akcí. Přijeďte na Staročeskou pouť, na Krampus čerty nebo na vodnický týden Josefa Dvořáka. Zavítejte se svými dětmi na Týden princů a princezen nebo Prázdninový rej. Ať už přijedete za zábavou nebo navštívíte dobové slavnosti, jako například Kamenický hodokvas, Fábulův festival minipivovarů nebo tradiční Vepřové hody, vždy vás čeká spousta atrakcí, dobrého jídla a hlavně setkání s bytostmi z českých pohádek, které vám z všedního dne vykouzlí jedinečný rodinný zážitek. Bližší informace se dočtete na webových stránkách parku Fábula.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 1. 3. 2017 v 19.30 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama