BLOG: Informační blog

Vydejte se na poznávací zájezd do Prahy

Rozhodli jste se, že strávíte svoji dovolenou v tuzemsku? Máte-li rádi bohatou historii, pak se rozhodně vyjdete do Prahy. Praha patří mezi nejkrásnější a nejnavštěvovanější evropská města. Populární je nejenom kvůli svému unikátnímu historickému jádru a velkým množstvím dalších památek, ale také svou celkovou atmosférou.

 V jakém období Prahu navštívit?

Praha je velice navštěvovaným místem nejenom tuzemskými, ale také zahraničnímu turisty. Davy turistů do hlavního města proudí po celý rok bez ohledu na počasí. Praha je na turisty připravena kdykoliv, ať už je venku horko nebo mrzne. Počasí během celého roku je podobné jako v jiných větších městech České republiky. Léta bývají teplé až horké, zimy naopak poměrně chladné. V jarním a letním období bývají často krásné slunečné dny, ale také bývá i zataženo a prší. Obecně lze říci, že počasí nejenom v Praze, ale v celé České republice je poměrně proměnlivé a nedá se na něj rozhodně spoléhat. Nelze tedy říci, v jaké období je do Prahy nejlepší přijet. Každé období má své pro i proti. Záleží tedy na každém, zdali spíše preferuje příjemné letní období, nebo zimní sváteční měsíce. Tip: Prahu můžete navštívit ve významných sezónách, které jsou spjaté s různými svátky. Hodně turistů do Prahy jezdí např. o Vánocích, Velikonocích či v Den sv. Valentýna.

 Co v Praze navštívit?

Skvělým způsobem, jak poznat ty nejslavnější památky Prahy je procházka královskou cestou. Tato tříkilometrová trasa vede skrze centrum hlavního města Prahy, kudy v dřívějších dobách procházely korunovační průvody Českých králů. Tato cesta začíná u Obecního domu na Náměstí Republiky a končí u katedrály sv. Víta na Pražském Hradě. Po této cestě si můžete prohlédnout řadu památek jako Prašnou bránu, Staroměstské náměstí se Staroměstskou radnicí a velice proslulým orlojem, Karlův most a mnoho dalšího.

 Pražský hrad

prague_castle_silhouette_199987

Nejnavštěvovanější pražskou památkou je jednoznačně Pražský hrad. Jedná se o sídlo, ve kterém pobývali čeští panovníci, a od roku 1918 se Pražský hrad stal sídlem také prezidenta České republiky. Tato památka  díky postupným úpravám a přestavbám se stala jedním z největších komplexů na světě. Při návštěvě Prahy proto Pražský hrad nemůžete vynechat.

 Karlův Most

Dalším klenotem historické Prahy je Karlův Most – nejstarší most stojící přes řeku Vltavu. Základní kámen mostu byl položen dne 9.7.1357 Karlem IV. Karlův most spolu s Pražským hradem tvoří krásné panorama, které je známé po celém světě.

 Staroměstský orloj

Na Staroměstském náměstí je kromě Staroměstské radnice také proslulý orloj, který patří mezi nejvýznamnější české i evropské technické památky. Na orloji je nejatraktivnější 12 apoštolů, kteří se objevují ve dvou okénkách každou celou hodinu.

 Petřín

Chcete-li si prohlédnout Prahu z výšky, určitě Vám doporučujeme vydat se na Petřín. Petřínská rozhledna se nachází na nejvyšším pražském vrchu a je často známá jako menší napodobenina Eiffelovy věže. Pokud zavítáte do Prahy, určitě navštivte Petřín, který patří k nejznámějším dominantám Prahy.

 Národní muzeum

Praha disponuje řadou muzeí, avšak mezi největší, nejvýznamnější a nejnavštěvovanější patří Národní muzeum, ve kterém můžete vidět sbírky ze všech vědních oborů (např. z historie, botaniky, mineralogie, zoologii atd.).

 Další významné památky

Na královské cestě poznáte pouze to nejlepší z historického centra hlavního města. Kromě nejznámějších památek můžete v Praze navštívit řadu dalších velice zajímavých historických i moderních míst.

 Židovská čtvrť Josefov

Tato čtvrť patří k vyhlášeným památkám Prahy. Josefov se skládá ze Starého židovského hřbitova o rozloze 11 000 m2, Staronové synagogy, která je jednou z nejstarších synagog v České republice i v Evropě, a dalšími památkami jako Maislova synagoga či Pinskasova synagoga. V Praze rovněž můžete navštívit také Židovské muzeum s rozsáhlou expozicí.

 Ostrov Kampa

Kampa je nejznámějším pražským ostrovem na řece Vltavě, který též stojí za zhlédnutí. Tento romantický ostrov je vhodný k odpočinku. Najdete zde nejen Museum Kampa, které obsahuje sbírky umění 20. století, ale také mnoho kaváren a restaurací pro posezení a relaxaci. Praha jako hlavní město disponuje nejenom nespočetným množstvím památek a muzeí, ale také řadou obchodů, restaurací a kaváren. Na své si zde přijde opravdu každý.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 6. 10. 2014 v 15.42 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama