BLOG: Informační blog

Poznejte historii Řecka a užívejte si pohodu na plážích

Léto s sebou přináší nespočet výhod, na které se většina lidí těší po celý rok. Teplé počasí, neustálé sluníčko, možnost opalování se a trávení volného času venku. To vše a mnoho dalšího léto samozřejmě poskytuje. Nicméně pravděpodobně největším lákadlem letních měsíců jsou prázdniny a také letní dovolené. Ještě jste se na svoji vysněnou dovolenou nevydali a stále vyníráte to nejlepší místo? Vsaďte na Řecko, které patří k nejoblíbenějším oblastem Evropy, a hurá na all inclusive dovolenou v Řecku.

Proč právě Řecko?

Řecko, a to jak pevnina, tak ostrovy, patří k nejoblíbenějším turistickým oblastem kvůli svému dech beroucímu prostředí, příjemnému ubytování, skvělému jídlu a také přátelskému obyvatelstvu. Vedle faktu, že si v Řecku užijete tradiční dovolenou u moře se vším všudy, nemusíte ležet pouze na pláži a chytat bronz, ale také se kulturně a historicky vzdělávat. Řecko, jak známo, patří ke starověkým státům a proto má, co se dějin týče, vskutku co nabídnout. Pakliže chcete svoji letní dovolenou pojmout jako odpočinkový a poznávací zájezd v jednom, pak je Řecko skvělou volbou.

Nezapomenutelná dovolená na Krétě

A kam se v Řecku vypravit? Možností je samozřejmě nespočet a ať si vyberete jakýkoliv řecký ostrov nebo třeba oblast Lefkada, nemůžete prohloupit. Nicméně nezapomenutelné zážitky vám zaručí překrásný ostrov Kréta, kam se ročně vydává tisíce turistů. Kréta je největším ostrovem Středozemního moře a také má svoji bohatou historii. V řeckých bájí a pověstí se o ostrově Kréta dozvíte mnohé a pokud chcete zjistit, co je na těchto mýtech pravdy, pak byste zde měli navštívit legendární labyrint a další pamětihodnosti minojské kultury.

Krétu si zamilujete, autor: cestolino.cz

Krétu si zamilujete, autor: cestolino.cz

Kde se ubytovat?

Jakmile se pro dovolenou v určité oblasti konečně rozhodnete, je před vámi další hledání a rozhodování s ubytováním, dopravou, stravováním a podobně. Možností ubytování je v Řecku nespočet a stejně tak na ostrově Kréta. Pokud toužíte po luxusu a komfortu, jsou k dispozici přepychové hotelové komplexy nebo plně vybavené vily. Střídmou cestou jsou pak menší hotýlky a penziony anebo soukromé apartmány. Chcete-li ušetřit a ubytování řešíte pouze jako střechu nad hlavou, pak je k dispozici mnoho levnějších hotelů anebo také bungalovy či klasické kempy. Než si ale bezhlavě zabookujete hotel nebo penzion, měli byste si důkladně přečíst recenze hotelů v Řecku, díky nimž si o místním ubytování uděláte jasnější obrázek.

Kde se v Řecku ubytovat? autor:

Kde se v Řecku ubytovat? autor: cestolino.cz

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 11. 8. 2017 v 17.04 | sykorovaverca

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama