BLOG: Informační blog

Nezapomenutelná dovolená? Jedině na Kypru!

cyp_stre8

Každý člověk by si měl čas od času řádně odpočinout a načerpat nové síly. Pakliže celý rok pilně pracujete, minimálně jednou ročně máte nárok na pořádnou dovolenou se vším všudy. Dlouhé písečné pláže, průzračné moře, palmy všude okolo, úchvatná příroda, vynikající jídlo a luxusní hotelový komplex. To vše a mnoho dalšího vím nabídne dovolená na Kypru.

Kypr v kostce

Euroasijský stát Kypr je třetím největším ostrovem nacházející se ve východní části Středozemního moře. A čím je ostrov vlastně tolik zajímavý? Jako jediný v Evropě se může pyšnit tím, že patří jak Evropě, tak Asii. Jedna část ostrova je řecká, kdežto ta druhá náleží právoplatně Turecku. Na jednotné pevnině se tak snoubí naprosto odlišné kultury, lidé a zvyklosti. Pokud milujete cestování a rádi poznáváte nová místa, vydejte se na Kypr plný zábavy a vzrušení a během jednoho jediného pobytu poznejte krásy Řecka i Turecka zároveň.

Počasí na Kypru

Kypr je jedním z těch evropských míst, která jsou prakticky neustále zaplavena krásným počasím. V době letní sezóny je na ostrově takřka tropické teplo, na dovolenou se ale můžete vydat i v září nebo říjnu, kdy si užijete poměrně poklidný pobyt s minimem turistů. Pakliže vás zajímají také památky a architektura, během celého roku se na Kypru pohybují teploty okolo 20 stupňů a dešťů je minimálně. Ať už se na Kypr vydáte kdykoliv, zklamaní rozhodně nebudete, a to ani v zimě.

cyp_stre7

Příroda na Kypru

Jestli je někde neustále kvetoucí fóra, spousta živočichů, průzračně modré moře a dokonalé pláže, pak je to právě Kypr, který pro jeho přírodní úkazy milují turisté z celého světa. Neplánujete-li na letní dovolené pouze ležet u bazénu a relaxovat, o výlety a poznávání zdejší kultury nouze rozhodně nebudete. V ideálním případě si alespoň na jeden den půjčte automobil a projeďte si ostrov skrz na skrz. Pánská zábava či poklidný výlet se tak stanou nezapomenutelným zážitkem.

Ubytování na Kypru

Každá dovolená s sebou skýtá jistá rizika ohledně ubytování. Vždy se totiž může stát, že se vám vybraný resort, hotel nebo penzion nebude líbit, a to i za předpokladu, že jste si jej vybrali dle fotografie. Těchto obav se ohledně Kypru můžete s klidem vzdát. Na ostrově se nacházejí především luxusní hotelové komplexy s bazény, vodním světem, exkluzivními pokoji a sportovním vyžitím, která naprosto předčí veškerá vaše očekávání.

A co dělat večer?

Sluníčko zapadlo, pláže se postupně vyprázdnily a před vámi je ještě celý večer, který rozhodně nechcete trávit na hotelovém pokoji. Co tedy podniknout? Kypr, kromě nádherné přírody, nabízí také vyžití ve městech, která večer opravdu žijí. Těšit se můžete na lokální restaurace s vynikající zahraniční kuchyní, na typické přímořské trhy, na kterých pořídíte všechno možné od koření, přes folie na displej mobilního telefonu až po oblečení. Nechybí ani pouliční muzikanti a umělci, koncerty či bary, jejichž přítomnost ocení především mladí lidé. Pokud by bylo náhodou večer škaredé počasí, může být zajímavá pánská zábava v podobě využití nějakého online casina.

Chcete, aby byla vaše dovolená zážitkem, na který jen tak nezapomenete? Pak se vydejte za krásami Kypru!

shutterstock_48905713

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 12. 11. 2014 v 22.27 | sykorovaverca

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama