BLOG: Informační blog

Netradiční dovolená, a ještě v zimě!

Současná doba nahrává odpočinku i dovoleným po celý rok. Nemusíte ji absolvovat jen o letní sezóně, ale kdykoli se vám to hodí.

Možností je mnoho, a pokud jste tu svoji letní dovolenu již absolvovali, nic nebrání pár dní si užít i v zimních měsících.  Trendem doby jsou aktivní, poznávací a adrenalinové dny dovolené. A prim si drží potápění. Je to atraktivní a jedinečná činnost, která jistě stojí za to.

cestovni_pojisteni

Jedině za hranicemi

A protože na potápění v zimních měsících musíte vyjet do zahraničí (ideálně na Africký kontinent), kde vás i v zimě čekají příjemné letní teploty, určitě není od věci si před cestou zařídit pojištění pro potápěče do zahraničí .

 

autor: Wikimedia Commons/Warmice01

Zážitek, na nějž se nezapomíná

Potápění patří k zážitkovým aktivitám, z nichž si můžete odnést nejen kopu vzpomínek, ale i fotografií, nebo dokonce videí z podmořského světa. Technika tomu nahrává a bylo by škoda nevyužít jí. Máte-li dobrodružného ducha, ale jste potápěč – začátečník, je pro vás v mnoha destinacích Egypta, Tunisu, i jinde, připraveno potápění do 40 m hloubky.

Pokud již máte nějaký ten ponor za sebou, a absolvovali jste kurz potápění, můžete se více rozšoupnout i s hloubkou větší, než je 40 metrů. Každopádně je nutno mít na paměti, že byste tuto hloubku měli absolvovat s doprovodem kvalifikovaného potápěče.

 

autor: Ergo.cz

Něco navíc

Také je tu možnost využít nejen základní potápěčský kurz prvního stupně, ale i další navazující a rozšiřující vaše možnosti – kvalifikace CMA druhého stupně a vyšší. Kvalifikace CMA je označení mezinárodně platného výcvikového potápěčského systému. Určitě ani tady nezapomeňte na připojištění na potápění v hloubce nad 40 m.

Samotná láska k potápění, anebo absolvování výcviku (ať již základního či dalšího) totiž ještě z nikoho dobrého potápěče neudělalo. Tím se stanete až praxí, počtem ponorů i zkvalitňováním vlastního potápěčského umu. Proto možnosti pojištění nepodceňujte, je to support, s nímž si budete jistější i pod hladinou.

 

Zdroj foto: Ergo.cz; Pixabay.com; Wikimedia Commons/Warmice01

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 30. 10. 2018 v 16.43 | jelinkova

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama