BLOG: Informační blog

Na co si dát v USA pozor

Spojené státy nejsou obecně o nic nebezpečnější, než kterákoli jiná země. Najdou se zde samozřejmě města, která jsou více nebezpečná než ostatní – ať už se jedná o města s vysokou mírou kriminality jako Detroit nebo Oakland, nebo o národní parky, kde si zase musíte dát pozor na medvědy a jiná divoká zvířata. Zde nabízíme stručný přehled toho, na co si při cestě po USA s povolením ESTA dát největší pozor.

Zákony

stejně jako při cestování do jakékoli jiné země, i při cestě do USA je na místě zjistit si, co se v daném státě smí či nesmí. Jelikož má však každý z padesáti států vlastní zákony, je na místě se informovat o zákonech státu, jakmile vyplníte ESTA formulář.

Alkohol

Alkohol vám zde prodají od 21 let. Na celém území USA je zakázáno popíjet na veřejnosti, platí zde totiž částečná prohibice. Je zde však jedno snadné řešení, a to ukrýt lahev alkoholu do neprůhledného sáčku, jak to jistě znáte z hollywoodských filmů.

Doprava a řízení

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na silnicích si dávejte pozor zejména na neukázněné chování, a tím máme na mysli to vaše. V Americe totiž řídí skoro všichni, provoz je zde velký a tak si řidiči mezi sebou vypěstovali velkou vzájemnou toleranci, a to je něco, na co nemusí být našinec docela zvyklý.

Na ulici

Především ve velkých městech, jako je New York nebo Las Vegas, buďte na ulici obzvláště opatrní. Raději nepodávejte nikomu cizímu ruku, mohlo by se v ní třeba skrývat lízátko, za které bude chtít dotyčný peníze. Nic není zdarma, nikdy. Žádné VIP vstupenky nebo CD pouličního hudebníka, ulice jsou plné podvodníčků, kteří se z vás svými triky pokusí vylákat peníze.

Hotely

Pozor na skryté poplatky v hotelech velkých měst. Například v Las Vegas po vás mohou chtít poplatky navíc, které nejsou uvedeny v ceně rezervace, na stránkách hotelu, ani nikde jinde. Tyto poplatky mohou být například na láhev vody denně zdarma, přístup k hotelovému bazénu a jiné služby, které bývají většinou v ceně.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 23. 8. 2016 v 02.30 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama