BLOG: Informační blog

Máte ještě dovolenou před sebou? Zkuste naše tipy!

Letní sezóna se již překulila do druhé půlky, mnoho lidí již svoji dovolenou má za sebou. Pokud však a patříte ke šťastlivcům, které ještě dny volna čekají, a nevíte kam vyrazit, máme pro vás dva tipy.

Jsou destinace, do nichž lze vycestovat po vlastní ose a na Last Minute termíny. Jednou z nich je bezesporu oblíbené Chorvatsko. Jeho velikou devizou je fakt, že je dostupné hned několika způsoby – automobilem, vlakem, letadlem nebo autobusem.

croatia

Blízké a příjemné Chorvatsko

Je to příjemná destinace s čistým mořem a vesměs kamenitými plážemi. Velku devizou je podobnost chorvatštiny naší češtině. A tak se lze domluvit skoro všude. I když dnes je jazyková bariéra většinou překonána využíváním světových jazyků. A tak se všude v Chorvatsku domluvíte anglicky, německy či rusky.

deflector_pinterest

Vybavení automobilu

Pojedete-li vlastním vozidlem, nezapomeňte si jej na cestu připravit, zkontrolovat a doplnit jak vybavení včetně lékárničky, tak i doplňků, které vám mohou zpříjemnit cestu. Jedním z takových celkem malých a nenápadných kousků jsou praktické deflektory do auta. K mání jsou pro všechny značky vozidel

Deflektor je de facto zábrana do oken řidiče a spolujezdce. Lidově se mu také říká ofuk. V reálu je to tvarovaný kus plastu, který je umísťuje nad boční okénko. Je funkční ochranou před průvanem, větrem i deštěm (pokud chcete mít pootevřené okno pro větrání). Svoji funkci splní především při dálničních trasách a ve vyšších rychlostech. A to u cestování do Chorvatska jistě uvítáte.

grece

Řecko je malý ráj

Druhým našim dovolenkovým tipem je Řecko. Tam je již trasa složitější a po vlastní ose i náročnější časově a výdaji. Jednodušší v tomto případě je dopravu řešit letecky, protože i autobusem je to hodně náročné a dlouhé cestování. V každém případě cíl a pobyt v Řecku stojí za to. Je to romantická země, s příjemnými obyvateli, půvabnými městečka s úzkými uličkami a krásnými písečnými plážemi s průzračným mořem.

Co vy na to? Vybrali jste si? Nebo máte o trávení dovolené úplně jiné představy?

Zdroj foto: Tiptravel.sk; Pinterest.com

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 15. 8. 2018 v 23.35 | jelinkova

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama