BLOG: Informační blog

Lyžování v Itálii

 

Plánujete vyrazit letos ještě na hory za lyžováním, ale Rakousko máte již projeté a Čechy vám nestačí? Pak doporučujeme vyzkoušet lyžování v Itálii, která se těší rok co rok čím dál větší oblibě nejen zahraničních turistů, ale také českých lyžařů.

Val di Fiemme

Itálie patří mezi země, které v zimě žijí lyžováním i jinými zimní sporty. Italská část Alp nabízí velice rozmanitou krajinu a zdejší sjezdovky nabízí návštěvníkům veškerý komfort. Na své si zde přijde opravdu každý.

Neustálý rozvoj

Itálie je ideálním místem na lyžování, neboť se stále rozvíjí a to jak po lyžařské stránce ve vztahu k modernizaci lanovek a rozšiřování lyžařských areálů, tak i po stránce služeb, infrastruktury a ubytování.

Pokud jste tedy italské Alpy poznali před pár lety nebo jste tu možnost zatím neměli, jistě budete příjemně překvapeni. Za ty roky se lyžařská střediska velice vylepšila, některá nová přibyla a na poskytovaných službách Italové rovněž zapracovali.

Výhody lyžování v Itálii:

  • dennodenně upravené sjezdovky

  • převažující slunečné počasí a nádherná příroda

  • velké množství moderních lanovek (zejména sedačkových a kabinových)

  • široká nabídka ubytování všech kategorií

  • pro Čechy ekonomicky nejvýhodnější dovolená v Alpách

Italské sjezdové tratě

Hlavním důvodem a magnetem, který táhne turisty do italských Alp, jsou moderní sjezdové tratě, které mají celkově kolem 3300 kilometrů. V Itálii je většina modrých tratí, které patří mezi nejlehčí lyžařské terény. Naleznete zde však i sjezdovky červené a černé, takže si zde přijdou na své jak pokročilí lyžaři, tak i lidé, kteří s lyžováním teprve začínají.

Počasí v Itálii

Dalším důvodem, proč se čeští lyžaři vydávají právě do italských Alp, je počasí, které si zde během roku můžete opravdu užít. Ne nadarmo se právě italské Alpy proslavily tím, že zde panuje po celý rok krásné slunečné počasí.

Díky krásnému počasí a poměrně vysokým teplotám lze v Alpách mnohdy lyžovat pouze v tričku a kalhotách. Pokud jedete do údolí, nezapomeňte si s sebou přibalit více vrstev, neboť někdy zde teploty klesají i k minus dvaceti stupňů. Pozor byste si měli dát i na oblasti orientované na jižní stranu hor. Koncem sezóny zde sníh poměrně rychle taje. Se sněhem po celou sezónu můžete počítat, pokud se vydáte na některý z ledovců.

Kam jezdí nejraději čeští lyžaři?

Nejoblíbenějších lyžařským střediskem Čechů je Val di Fiemme. Hlavním důvodem, proč je středisko oblíbené u českých lyžařů, je kvůli poměru ceny a výkonu. Val di Fiemme se nachází u Dolomit a je dopravně nejdostupnějším střediskem. Vyznačujeme se krásným slunečným počasím, širokými sjezdovkami, ale i kulinářskými specialitami.

Díky skipasu Dolomiti Superski můžete lyžovat ve čtyřech areálech – Alpe Cermis, Latemar, Alpe Lusia a Passo Rolle. K dispozici je více než 100 km sjezdovek různých obtížností, 127 km běžeckých tratí a parky pro snowboarding, takže na své si zde přijde opravdu každý.

Mezi další velice oblíbená italská střediska patří Val di Sole, Cortina dAmpezzo, Kronplatz, Alta Badia, Val Gardena – Alpe di Siusi nebo Val di Fassa – Carezza.

 

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 6. 2. 2015 v 19.58 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama