BLOG: Informační blog

Liptov – turistické srdce Slovenska

Liptov je jeden z nejkrásnějších regionů na severu Slovenska. Turisty je oblíben v každém ročním období. Na poměrně malém území najdeme vše, co potřebujeme a hledáme. Nádherná příroda, zelené louky, štíty hor, velký výběr ubytování, voda, slunce a nepřeberné množství zábavy. Máte-li rádi adrenalin, vzhůru na rafty, splavy, lezení, lyže, snowboard, bobové dráhy, bike parky, koloběžky, paragliding či apod. Nudit se určitě nebudete.

Nejkrásnější příroda

Nedotčená příroda zahřeje na duši každého. Zavřete na chvíli oči, představte si nádherné vysoké hory, rozkvetlé louky a různá divoká zvířata. Zdá se vám to jako sen? Toto a ještě mnohem více neuvidíte nikde na světě. Liptov je ten pravý.

639px-Liptovské_Matiašovce,_Church

Kostel v Liptovských Matiašovcích, autor: Packa

Cestujete-li s rodinou a s malými dětmi, doporučuji vám např. tato místa: Bobrovec – Polovníkov vodopád, Liptovské Matiášovce – Suchá dolinka anebo Liptovský Ján – Stanišovská jeskyně. Ideální místa pro lehké túry jsou např. Demänovská jeskyně svobody, Vrbické pleso, Tři vody, Brhliská, Luková a Jasná.

V čem je Liptov tak jedinečný? Prožijte aktivní relax a odpočinek např. v teplých termálních pramenech aquaparků. Aquapark Tatralandia je největší aquapark na Slovensku s mořskou a minerální vodou, které blahodárně působí na pohybové a dýchací ústrojí. Chcete-li zabavit ty nejmenší turisty, doporučuji dětský zábavný park Tatrapolis.

Zabalte si kufry, nezapomeňte na kvalitní fotoaparát nebo na dalekohled pro noční vidění, bude zaručeně potřeba.

Ubytování

Co se týká výběru ubytování na Liptově, vybrat si můžete jak luxusní ubytování, tak i to lacinější. Z velkého množství ubytování si určitě vyberete i Vy. Ať už se chystáte na aktivní dovolenou nebo odpočinkovou, výběr hotelů a apartmánů doslova praská ve švech.

Hotel Björnson, Villa a Hostel jsou vhodná ubytování pro rodiny s dětmi, početnou skupinu kamarádů a přátel či pro zamilovaný pár. Z hotelu se dostanete do celého areálu střediska Jasná.

Apartmány

Moderní apartmány Jasná nabízí samostatně stojící apartmánový dům, který nabízí ubytování v podobě čtyř dvoulůžkových pokojů s přistýlkou. I když jsou kopelny a toalety společné pro dva sousedící pokoje, jedná se o velice komfortní ubytování. Ve Ville se nachází jak kuchyně s jídelnou, tak obývací pokoj a stylová vinárna. Rezervovat si můžete celý apartmánový dům, tak samostatné pokoje s kompletním vybavením.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 19. 6. 2019 v 22.50 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama