BLOG: Informační blog

Letní dovolená na horách

Zima je za námi a většina z nás si začíná plánovat letní dovolenou. Někdo dává přednost spíše exotickým zemím a moři, jiní raději tráví volno v Čechách. Chcete-li strávit báječnou dovolenou na horách, doporučuji Krkonoše.

České hory

České hory se možná svou nadmořskou výškou nevyrovnají horám Italským nebo Švýcarským, ale co se nabízených služeb a aktivit týká, nebudete mít nouzi. Úroveň ubytování a poskytovaných služeb je téměř totožná s úrovní v cizině. Jen cena je rozdílná. Naštěstí nemusíte mít žádné obavy, Dovolená v českých horách vás vyjde podstatně levněji.

Krkonoše

Mezi nejnavštěvovanější a nejoblíbenější hory patří bezpochyby Krkonoše, které se nachází podél Česko-německých hranicích. Z Prahy je to coby kamenem dohodil, pouhých 120 km. Letní dovolená v Krkonoších nabízí nejen malebnou krajinu s čistým vzduchem, překrásnou přírodu, ale také celou řadu různých aktivit. Pokud si myslíte, že na horách se dá pouze lyžovat, jste na omylu.

1leto-jpg_1500108296_1000x800_ff_95

Letní aktivity

Mezi letní aktivity patří např. turistika. V okolí Špindlerova Mlýna se nachází až 180 km značených turistických cest. Na každé z tras se můžete kochat překrásnou přírodou, posedět v letních restauracích, nebo se vydat např. i na hřebenové túry.
Cykloturistika je další aktivita, která lze v Krkonoších provozovat. Ovšem pozor, musíte se striktně držet vyznačených tras, neboť jízda mimo vyznačené trasy je přísně zakázána. Penziony Špindlerův Mlýn navíc nabízejí půjčování horských kol, takže nebudete muset přemýšlet, jestli se vám kola vejdou, jak je na svou letní dovolenou převezete apod.
Další vyžití ocení rybáři, kteří mohou zkusit ulovit rybu ve vodní nádrži v části Špindlerova Mlýna – Labské. Povolenky vám vydá správa polesí Labská, anebo MÚ. V přehradě si můžete mimo jiné i zaplavat nebo zapůjčit loďky.

Ubytování

Ubytování ve Špindlerově Mlýně můžete vybrat v různě velkých apartmánech a pokojích. Je jen na vás, jakému typu dáte přednost a kolik lidí vezmete na dovolenou s sebou. Chcete-li ušetřit pár korun, objednejte si ubytování bez služeb. Kdo si chce dovolenou užít na 100%, může zvolit pobyt se snídaní, s polopenzí nebo s plnou penzí.
Zhruba 5 minut chůze od aquaparku Špindlerův mlýn a tenisových kurtů se nachází stejnojmenný penzion Špindlerův Mlýn. Co ocení mladší generace je bobová dráha, dětské hřiště a provazové centrum. Děti se zaručeně nudit nebudou.
Další naprosto úžasný penzion nese název Karolina. Zhruba 5 km od něj se nachází koňská farma, kde si můžete užívat krajinu Krkonoš z koňského sedla.

Co víc si přát? Snad jen to, aby vám během pobytu v Krkonoších vyšlo krásné hřejivé počasí.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 29. 3. 2018 v 22.52 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama