BLOG: Informační blog

Krásná zákoutí České republiky: Plzeň

1280px-Brewery_Gate_Plzen_152

Plzeň. Krásné město na západě Čech, které leží poblíž chráněných krajinných oblastí Český les a Slavkovský les. Zároveň je Plzeň čtvrtým největším městem České republiky. Co se vám vybaví, když se řekne Plzeň? Většině lidí vynikající pivo. Není divu, Plzeň je známá především díky svému pivu Prazdroj a Gambrinus.

Technicky zaměření lidé by spíše na otázku odpověděli jinak. Auta značky Škoda. Plzeň se řadí mezi největší průmyslová města v zemi a to právě díky výrobě aut Škoda. Není to ovšem jediné, co láká turisty do tohoto krásného města. Jsou to také historické památky a bohaté sportovní i kulturní využití. Abyste si svůj pobyt dostatečně užili, zarezervujte si své ubytování v Plzni předem.

Ocitli jste se ve městě, které disponuje řadou historických památek.

Pouhý den nebude stačit na to, všechny navštívit. Které tedy upřednostnit? Za návštěvu rozhodně stojí katedrála sv. Bartoloměje, která se tyčí nad městem.

Velká synagoga je další oblíbenou turistickou atrakcí a to díky tomu, že je největší synagogou v Česku, druhou největší v Evropě a třetí na světě. Nesmíte opomenout návštěvu divadla J. K. Tyla, kde budete obdivovat především skvostnou architekturu budovy.

Pivovar, kde se zrodilo světově známé pivo Prazdroj, je jasná zastávka při putování po Plzni. Františkánský klášter, historická budova radnice, kostel sv. Anny, masné krámy a další památky zkrášlují celé město do té kouzelné podoby, ve které ho můžeme my vidět.

Vaše ratolesti nejspíš neocení historické památky ani krásu místní architektury. Z toho důvodu je pro vaše nejmenší k dispozici ZOO a botanická zahrada, dětský svět Lvíček, Dům pohádek, hvězdárna či planetárium, kde se budou moci dozvědět o planetách, hvězdách i sluncích. Jistě je také potěší návštěva DinoParku s možností poznání dinosaurů a pravěké druhohorní krajiny. A kdo by nemiloval dinosaury. Sportovně nadané děti ocení sportovní hřiště, koupaliště, plavecký areál a další sportoviště, které neocení pouze děti, ale také všichni sportovci.

Plzeň je město, které nabídne řadu možností. Od sportovních, kulturních až po zábavní, které se zalíbí dětem. Místo, které nabídne levné i luxusní ubytování v Plzni. Je to na každém, co si vybere. V každém případě si svůj pobyt užijete naplno!

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 29. 5. 2017 v 13.15 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama